Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kolinda Grabar Kitarović
  • 14.01.2016. 17:45

Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zauzela se za premještanje Ministarstva poljoprivrede koje bi, ili barem jedan njegov dio, moglo biti stacionirano u Osijeku.

Foto: predsjednica.hr
  • 1.424
  • 168
  • 0

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila Vukovar, gdje je govorila o decentralizaciji Hrvatske i jačanju gospodarske aktivnosti, u čemu se, kako je istaknula, usuglasila i s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Grabar-Kitarović je poručila da se ne smijemo u potpunosti oslanjati na EU fondove jer Hrvatska mora aktivirati vlastite resurse kako bi potaknula razvoj.

Potrebe razvoja Slavonije

Zauzela se i za premještanje pojedinih državnih institucija izvan Zagreba, spomenuvši za primjer Ministarstvo poljoprivrede koje bi, ili barem jedan njegov dio, moglo biti stacionirano u Osijeku.

Kao jedan od ključnih problema s kojim se Hrvatska suočava navela je i depopulaciju te iseljavanje, posebice mladih u druge zemlje, iznoseći podatak da je samo u Njemačku u godinu dana iselilo 93.000 osoba, a posebno s ruralnih područja.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upozorio je na teško stanje u gospodarstvu na istoku Hrvatske, istaknuvši da se županijske i lokalne vlaste trude načiniti pomake, ali da je to teško učiniti u situaciji kada se s razine državne vlasti blokiraju brojni projekti koji dolaze iz te županije. Izrazio je nadu da će nova Vlada prepoznati interese i potrebe razvoja Slavonije.

Foto: predsjednica.hr


Tagovi

Kolinda Grabar Kitarović Ministarstvo poljoprivrede Tihomir Orešković Državne institucije Božo Galić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]