AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Koje su priče obilježile 2017. godinu?

Koje su priče obilježile 2017. godinu?

Agroklub 2017.

Koje su priče obilježile 2017. godinu?

Datum: 02.01.2018. 15:00 |

1

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Koje su priče privukle najviše vaše pozornosti?

Godina 2017. je iza nas. Godina prepuna događanja i izazova. U sektoru poljoprivrede svjedočili smo brojnim promjenama regulative, u proceduru je pušteno čak 10 novih zakona, od čega su četiri izglasana u Saboru. Pričalo se o potporama, različitim mjerama ruralnog razvoja, o kvaliteti hrane koju jedemo i nadzoru uvoza, dogodila se afera Agrokor...

No koje su to priče najviše privukle vaše pažnje? Izvukli smo pet priča koje zapravo i dočaravaju što je to što je obilježilo proteklu godinu.

Zahtjevi za potpore za 2017. - što se mijenja?

Od 6. ožujka poljoprivrednici mogu podnijeti Jedinstvene zahtjeve za potporu za 2017. godinu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja provode se na isti način kao dvije protekle godine (2015. i 2016.) uz nekoliko novih uvjeta za ostvarivanje potpore.

Zaprosio djevojku na Massey Fergusonu

Ljubav je u Gudovcu. Proljetni bjelovarski sajam prošle je godine dobio ljubavnu notu, a Massey Ferguson zasigurno nesvakidašnju promociju. Ona voli crveno, on Masseya pa je dvije ljubavi spojio u jedno.

Nudi 50.000 kuna za pronalazak uništavača kombajna

Pri poljoprivrednim radovima, najprije je jednim, a onda drugim kombajnom, naletio na komade inoxa kojeg mu je netko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao stati, a po rezerve dijelove morao odmah odjuriti u Austriju.

Kupujmo hrvatsko dobiva novi smisao

Afera Agrokor, donošenje Lex Agrokora, blokade tvrtki u vlasništvu koncerna, sve se to događalo u 2017. Dobavljači su čekali naplatu potraživanja, strahovali za svoja gospodarstva, za svoja radna mjesta.

Novi pravilnik za IAKS potpore otporan na krađu

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zatražio je kontrolu isplate svih poticaja, pa tako i onih za korištenje pašnjaka. Od svih prekontroliranih pašnjaka, kod njih čak 50% naišli su na nepravilnosti. Ondje nisu bili pašnjaci, nego zapuštene površine, a korisnici nisu imali ni jedno grlo stoke. Priča se kotrljala cijelu godinu, a epilog je dala Europska komisija.

Foto: Pixabay/Capri23auto

Broj pregleda članka: 483; Uspješnost članka: 34.15

Tagovi: Agroklub, Događaji, Najčitanije, 2017

Ključne riječi članka: koje, su, price, obiljezile, 2017, godinu, godinu, potpore


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!