Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2017.
  • 02.01.2018. 15:00

Koje su priče obilježile 2017. godinu?

Koje su priče privukle najviše vaše pozornosti?

Foto: Pixabay/Capri
  • 575
  • 35
  • 0

Godina 2017. je iza nas. Godina prepuna događanja i izazova. U sektoru poljoprivrede svjedočili smo brojnim promjenama regulative, u proceduru je pušteno čak 10 novih zakona, od čega su četiri izglasana u Saboru. Pričalo se o potporama, različitim mjerama ruralnog razvoja, o kvaliteti hrane koju jedemo i nadzoru uvoza, dogodila se afera Agrokor...

No koje su to priče najviše privukle vaše pažnje? Izvukli smo pet priča koje zapravo i dočaravaju što je to što je obilježilo proteklu godinu.

Zahtjevi za potpore za 2017. - što se mijenja?

Od 6. ožujka poljoprivrednici mogu podnijeti Jedinstvene zahtjeve za potporu za 2017. godinu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja provode se na isti način kao dvije protekle godine (2015. i 2016.) uz nekoliko novih uvjeta za ostvarivanje potpore.

Zaprosio djevojku na Massey Fergusonu

Ljubav je u Gudovcu. Proljetni bjelovarski sajam prošle je godine dobio ljubavnu notu, a Massey Ferguson zasigurno nesvakidašnju promociju. Ona voli crveno, on Masseya pa je dvije ljubavi spojio u jedno.

Nudi 50.000 kuna za pronalazak uništavača kombajna

Pri poljoprivrednim radovima, najprije je jednim, a onda drugim kombajnom, naletio na komade inoxa kojeg mu je netko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao stati, a po rezerve dijelove morao odmah odjuriti u Austriju.

Kupujmo hrvatsko dobiva novi smisao

Afera Agrokor, donošenje Lex Agrokora, blokade tvrtki u vlasništvu koncerna, sve se to događalo u 2017. Dobavljači su čekali naplatu potraživanja, strahovali za svoja gospodarstva, za svoja radna mjesta.

Novi pravilnik za IAKS potpore otporan na krađu

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zatražio je kontrolu isplate svih poticaja, pa tako i onih za korištenje pašnjaka. Od svih prekontroliranih pašnjaka, kod njih čak 50% naišli su na nepravilnosti. Ondje nisu bili pašnjaci, nego zapuštene površine, a korisnici nisu imali ni jedno grlo stoke. Priča se kotrljala cijelu godinu, a epilog je dala Europska komisija.

Foto: Pixabay/Capri23auto


Tagovi

2017 Agroklub Događaji Najčitanije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo