Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sredstva potpore
  • 09.10.2023. 12:15

Koje EU natječaje uskoro mogu očekivati domaći poljoprivrednici?

Na online konferenciji u ovaj petak doznajte kakve investicije će se sufinancirati iz Programa ruralnog razvoja i Strateškog plana RH.

Foto: Agroklub grafika
  • 996
  • 62
  • 0

Ova je godina protekla bez natječaja za najpopularnije mjere među hrvatskim poljoprivrednicima, one za investicije u poljoprivredna gospodarstva, te za male i mlade poljoprivrednike. 

Još uvijek se čekaju rezultati obrade natječaja koji su zatvoreni prošle godine u okviru mjera 4 i 6 Programa ruralnog razvoja RH. 

Kada će poljoprivrednici saznati rezultate prijavljenih projekata za sufinanciranje, gdje zapinje obrada, hoće li dodjela sredstava ubuduće biti jednostavnija i brža - doznat ćemo od meritornih sugovornika na online konferenciji Agrokluba, 13. listopada 2023. od 11 sati.

Prijavite se na online konferenciju ovdje

Naši panelisti bit će: Željka Gudelj Velaga, ravnateljica Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede; Saša Bukovac, pomoćnik ravnatelja APPRRR; Ana-Marija Špicnagel, direktorica tvrtke IPS Konzalting; Branimir Markota, predsjednik Hrvatske voćarske zajednice i Žaklina Jurišić, voditeljica odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju Hrvatske gospodarske komore.

S panelistima ćemo raspraviti o planu raspisivanja natječaja do kraja godine, za ulaganja u obnovljive izvore energije, u primarnu proizvodnju te za male poljoprivrednike, kao i one koji žele razviti nepoljoprivredne djelatnosti, a bit će govora i o intervenciji za osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Doznat ćemo za koja sredstva će se raspisati natječaji u 2024., što se mijenja u pravilima i procedurama, te kako se poljoprivrednici mogu unaprijed pripremiti za prijavu projekata.

Online konferencija održat će se uživo na ZOOM platformi, 13. listopada od 11 sati uz prijenos na YouTube kanalu Agrokluba, uz suorganizaciju tvrtke IPS Konzalting u sklopu projekta FAIRshare.

Samo registrirani sudionici moći će postavljati pitanja panelistima.


Tagovi

APPRRR Ministarstvo poljoprivrede Hrvatska gospodarska komora Hrvatska voćarska zajednica Željka Gudelj Velaga Saša Bukovac Ana-Marija Špicnagel Branimir Markota Žaklina Jurišić IPS Konzalting


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]