• AGRI
  • 26.09.2019. 13:30

Kandidat za povjerenika poljoprivrede idući tjedan iznosi program, na saslušanju i Ruža Tomašić

Na temelju njegovog izlaganja programa, kao i na temelju odgovora koje bude ponudio na pojedina pitanja relevantna za hrvatsku poljoprivredu, donijet ću svoje mišljenje o njegovim kompetencijama, rekla nam je eurozastupnica Tomašić, zamjenica koordinatora Odbora za poljoprivredu (AGRI) Europskog parlamenta. 

Foto: europarl.europa.eu
  • 201
  • 24
  • 0

Ovaj izbor doista predstavlja iznimnu čast, te kako sam već prethodno i naglasila, toj funkciji pristupit ću maksimalno angažirano i uvijek u skladu s interesima hrvatskih poljoprivrednika, komentirala je za Agroklub europarlamentarka Ruža Tomašić koja je na sjednici kluba zastupnika Europskih konzervativaca i reformista izabrana za zamjenicu koordinatora Odbora za poljoprivredu (AGRI) Europskog parlamenta. 

Hrvatska europarlamentarka, kao zamjenica koordinatora cijele jedne grupacije u Europskom parlamentu, imat će, kaže, puno veći utjecaj na EU politike u poljoprivredi, a kako se već duže vrijeme raspravlja o smanjenju proračuna za poljoprivredu, naglasila je i da "potencijalno daljnje rezanje proračuna za poljoprivredne politike drži apsolutno nedopustivim".

Poljoprivredni sektor Europske komisije uskoro će dobiti i novog povjerenika. Naime, nakon Irca Phila Hogana, tu bi ulogu trebao preuzeti Poljak Janusz Wojciechowski.

Tko je (novi) prvi čovjek EU poljoprivrede Janusz Wojciechowski?

"Saslušanje kandidata za povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskoga održat će se idući tjedan. Na saslušanju ću sudjelovati te ću na temelju njegovog izlaganja programa, kao i na temelju odgovora koje bude ponudio na pojedina pitanja relevantna za hrvatsku poljoprivredu, donijeti svoje mišljenje o njegovim kompetencijama", rekla nam je zastupnica Tomašić. 


Tagovi

Ruža Tomašić Poljoprivreda EU Janusz Wojciechowski Povjerenik za poljoprivredu EU


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).