Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online konferencija
  • 24.02.2022. 13:00

Kako uspješnije promovirati i zaštititi domaće meso?

Zašto je premalo proizvođača uključeno u sustave označavanja kvalitete i što treba učiniti da domaće meso osigura bolji plasman na hrvatskom tržištu, saznat ćemo na online konferenciji.

Foto: Agroklub
  • 596
  • 200
  • 1

Koju oznaku na deklaraciji proizvoda tražite ako želite kupiti domaće meso?

Vjerojatno ni sami ne znate, obzirom da hrvatski proizvođači svoje proizvode mogu obilježiti s nekoliko oznaka, kojima upravljaju različite institucije, a svaka ima drugačiji znak, pravila i izvor financiranja.

Pod kapom Ministarstva poljoprivrede, dva su nacionalna sustava označavanja kvalitete proizvoda, međutim broj poljoprivrednika u njima je zanemariv.

Od oko 33 tisuće registriranih stočara u Hrvatskoj, svega je njih 154 u sustavu označavanja kvalitete Meso s hrvatskih farmi, a nijedan još u sustavu Dokazana kvaliteta.

Zbunjujemo li potrošače različitim oznakama na domaćim proizvodima?

Zašto je premalo proizvođača uključeno u sustave označavanja kvalitete mesnih proizvoda,  može li bolja zaštita i jačanje prepoznatljivosti domaćeg mesa rezultirati boljim plasmanom na hrvatskom tržištu, saznat ćemo 3. ožujka od 12 sati na online konferenciji "Kako uspješnije promovirati i zaštititi domaće meso?"

Naši panelisti će biti: Zvonimir Širjan, predsjednik Udruge Baby Beef, Boris Malešević, kreativni direktor i dizajner, Sanja Kolarić Kravar, načelnica sektora za kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede, Krešimir Kuterovac, predsjednik Hrvatske udruge proizvođača svinja i Drago Solić, načelnik sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje u HAPIH-u.

Link za prijavu na konferenciju pronađite ovdje. Samo prijavljeni korisnici moći će postavljati pitanja panelistima.

Online konferenciju organiziraju Agroklub i Udruga za tov i uzgoj junadi Baby Beef.


Tagovi

Označavanje hrane Oznake kvalitete mesa Udruga Baby Beef HAPIH Ministarstvo poljoprivrede Dokazana kvaliteta Meso hrvatskih farmi Hrvatska junetina


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]