Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtjev za potporu
  • 16.12.2015. 18:00

Još 8 dana za zahtjeve za potpore mladima!

Poljoprivrednici u dobi od 18 do 40 godina mogu još sljedećih osam dana, putem AGRONET-a podnijeti zahtjeve za potpore.

Foto: depositphotos.com
  • 2.255
  • 316
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, podsjećaju potencijalne korisnike da zahtjeve za potporu za podmjeru 6.1., operaciju 6.1.1. mogu popunjavati i podnositi u AGRONET-u zaključno s 23. prosinca 2015. godine.

Podmjera 6.1. odnosi se na Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, provedbu operacije 6.1.1. odnosno Potporu mladim poljoprivrednicima. Korisnici ove mjere mogu biti osobe koje su na dan podnošenja zahtjeva za potporu, starije od 18 i mlađe od 40 godina, koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva postavljeni prvi put, ali ne duže od osamnaest mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Potpore su namijenjene poljoprivrednicima koji su stariji od 18 i mlađi od 40 godina!

Također, poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu u trenutku podnošenja zahtjeva, mora pripadati ekonomskoj veličini od 8.000 eura do 49.999 eura.

Zahtjevi se podnose putem AGRONET-a

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Napominjemo da korisnici moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu s obzirom da se zahtjev podnosi u elektronskom obliku putem AGRONET-a. Svi korisnici, uključujući i one koji imaju korisničko ime i lozinku za AGRONET zbog izravnih plaćanja, također se moraju upisati u navedenu evidenciju prije podnošenja zahtjeva za mjere ruralnog razvoja.

Pravilnik o provedbi podmjere 6.1. u cijelosti možete pročitati ovdje. Također, osim njega, dostupni su i dokumenti potrebni za podnošenje zahtjeva.

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

AGRONET Podmjera 6.1. Operacija 6.1.1. Mladi poljoprivrednici Nositelji OPG-a Evidencija korisnika Pravilnik


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?