Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 26.02.2020. 16:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Iza Petrokemije je jedna od najboljih godina!

Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu, rekao je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Foto: Petrokemija.hr
  • 394
  • 97
  • 0

Iza Petrokemije d.d. je jedna od najboljih godina. Naime, ta je tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi nerevidirane rezultate poslovanja za 2019. godinu.

Kako navode u priopćenju, u prošloj su godini ostvarili neto dobit od 154 milijuna kuna, dok je u 2018. zabilježen gubitak od 471 milijun kuna. Prihodi od prodaje povećani su za 17 posto, što je uglavnom posljedica značajno veće prodaje na domaćem i regionalnom tržištu. EBITDA bez jednokratnih stavki povećana je na 348 milijuna kuna zahvaljujući većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na europskom tržištu.

"U 2019. godini Petrokemija d.d. zabilježila je jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu. No, iako smo znatno poboljšali svoj financijski položaj još uvijek je potrebno dosta napora kako bi konstantno bili spremni za brze prilagodbe i sposobni uspješno voditi poslovanje u neizvjesnom i nestabilnom okruženju!, istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač, zaključuje se u priopćenju. 

Bilježe odličan rezultat i investiraju: Petrokemija otvara novu liniju za pakiranje big bagova

Podsjećamo, Petrokemija je na tradicionalnom susretu s novinarima krajem godine predstavila novu liniju za pakiranje big bagova. Tvrtka je i u prva tri kvartala 2019. godine ostvarila odličan rezultata odnosno neto dobit u iznosu od 124 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježen gubitak od 341 milijun kuna. 


Tagovi

Petrokemija Neto dobit Davor Žmegač 2019.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: http://www.petrokemija.hr