Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 26.02.2020. 16:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Iza Petrokemije je jedna od najboljih godina!

Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu, rekao je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Foto: Petrokemija.hr
  • 402
  • 97
  • 0

Iza Petrokemije d.d. je jedna od najboljih godina. Naime, ta je tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi nerevidirane rezultate poslovanja za 2019. godinu.

Kako navode u priopćenju, u prošloj su godini ostvarili neto dobit od 154 milijuna kuna, dok je u 2018. zabilježen gubitak od 471 milijun kuna. Prihodi od prodaje povećani su za 17 posto, što je uglavnom posljedica značajno veće prodaje na domaćem i regionalnom tržištu. EBITDA bez jednokratnih stavki povećana je na 348 milijuna kuna zahvaljujući većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na europskom tržištu.

"U 2019. godini Petrokemija d.d. zabilježila je jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu. No, iako smo znatno poboljšali svoj financijski položaj još uvijek je potrebno dosta napora kako bi konstantno bili spremni za brze prilagodbe i sposobni uspješno voditi poslovanje u neizvjesnom i nestabilnom okruženju!, istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač, zaključuje se u priopćenju. 

Bilježe odličan rezultat i investiraju: Petrokemija otvara novu liniju za pakiranje big bagova

Podsjećamo, Petrokemija je na tradicionalnom susretu s novinarima krajem godine predstavila novu liniju za pakiranje big bagova. Tvrtka je i u prva tri kvartala 2019. godine ostvarila odličan rezultata odnosno neto dobit u iznosu od 124 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježen gubitak od 341 milijun kuna. 


Tagovi

Petrokemija Neto dobit Davor Žmegač 2019.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]