Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 11.12.2019. 10:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Bilježe odličan rezultat i investiraju: Petrokemija otvara novu liniju za pakiranje big bagova

Nova linija za pakiranje big bagova, odgovor je na potrebe tržišta i kupaca, rekao je predsjednik uprave Davor Žmegač koji razloga za zadovoljstvo ima i kada je poslovni rezultat u pitanju.

Foto: Petrokemija
  • 276
  • 28
  • 0

Tradicionalno predblagdansko druženje s novinarima u Petrokemiji, ove je godine iskorišteno za predstavljanje nove linije za pakiranje big bagova. Kako je istaknuto, odgovor je to na potrebe tržišta i kupaca koji sve više traže upravo takva pakiranja. Investicija je vrijedna oko pola milijuna eura i trebala bi u potpunosti biti završena do Božića ove godine.

U susretu s novinarima nakon obilaska pogona predsjednik uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač, osvrnuo se na godinu koja je na izmaku, kazavši kako je tvrtka u prvih devet mjeseci ostvarila odličan poslovni rezultat, zahvaljujući prije svega dobrom iskorištenju proizvodnih kapaciteta, osjetnom unapređenju prodaje i povoljnim cijenama plina. 

Dodao je kako je potražnja za big bagovima sve veća, što znači da i sami poljoprivrednici sve više uvode nove tehnologije.

"S ovim novim kapacitetima mi ćemo za 100 posto podići prodaju naše robe na taj način, a poslovna je odluka i da komercijalnom cijenom potaknemo poljoprivrednike da koriste ovaj sustav pakiranja mineralnih gnojiva", kazao je novinarima predsjednik uprave Petrokemije, navodi se u priopćenju te tvrtke.

Podsjećamo, u prva tri kvartala 2019. godine Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit u iznosu od 124 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježen gubitak od 341 milijun kuna. 

Oporavak Petrokemije, u prvih devet mjeseci ostvarili neto dobit od 124 milijuna kuna

Inače, Međunarodno udruženje proizvođača mineralnih gnojiva, IFA, na svojoj je generalnoj skupštini u Parizu dodijelilo Petrokemiji zlatnu medalju za predvodništvo u sigurnosti, zdravlju i očuvanju okoliša, prema svim mjerilima učinkovitosti vezanima uz sigurnosne učinke, učinke emisija proizvodnje i energetsku učinkovitost.


Tagovi

Petrokemija Dobit Prihod Davor Žmegač Nova linija Big bagovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]