• Agrokor
  • 07.11.2017. 14:15

Ivica Todorić u engleskoj policiji, protivit će se izručenju?

Jutros u 9.04 sati bivši vlasnik Agrokora stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Europskom uhidbenom nalogu.

Foto: Pixsell/Marko Prpić
  • 700
  • 53
  • 0

Ivica Todorić predao se engleskoj policiji. Saslušanje bivšeg vlasnika Agrokora, kako doznaje N1, bit će održano već danas.

Prema dostupnim informacijama, hrvatska je policija obaviještena da se Ivica Todorić, u društvu britanskih odvjetnika, predao policiji. Naime, u 9.04 sati stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Europskom uhidbenom nalogu.

Podsjećamo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a on se, kao i tjednima prije, javnosti obratio putem bloga. "Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je na blogu naglašavajući da se ne skriva i da mu je savjest čista.

Inače, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od izručenja u Hrvatsku s obrazloženjem "zaštite od političkog progona". N1 neslužbeno doznaje i da je navodno posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Podsjećamo i da su prošli tjedan tvrtke perjanice Agrokora (Belje, Zvijezda, Vupik) doživjele potop na Zagrebačkoj burzi. Ovaj tjedan zamjetno je poboljšanje cijene njihovih dionica.

Foto: Pixsell/Marko Prpić


Tagovi

Ivica Todorić Agrokor Uhićenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jedna šumska