Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštitna sredstva
  • 03.03.2021. 11:30

Istekla vam je iskaznica za pesticide? Evo kako ju produžiti

Po novom kartica za pesticide nalazi se u sklopu elektroničke poljoprivredne iskaznice (ePI) koja osim nje objedinjuje i zelenu poljoprivrednu karticu i onu plavog dizela.

Foto: Bigstock/ Kalulu
  • 21.326
  • 880
  • 0

Karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja, poljoprivrednici mogu produljiti prijavom na dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida, poručuju iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Naime, kako su nam pojasnili, sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida i Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje njegove održive uporabe svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici moraju redovito obnavljati stečeno stanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne kako bi ih mogli koristiti u okviru obavljanja svojih djelatnosti.

Poljoprivrednik koji ju do sada nije imao, a želi - prijavljuje se na osnovnu izobrazbu, dodaju iz Uprave.

Podsjećamo, po novom kartica za pesticide nalazi se u sklopu elektroničke poljoprivredne iskaznice (ePI) koja osim nje objedinjuje i zelenu poljoprivrednu karticu i onu plavog dizela.

U slučaju da do sada niste podnijeli zahtjev za ePI, to možete učiniti svaki radni dan u podružnicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Za podnošenje je nužna osobna iskaznica, OIB, e-mail i kontakt broj mobitela nositelja gospodarstva. Važno je naglasiti kako je prvo izdavanje besplatno za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovornu osobu.

Za pohađanje izobrazbe i polaganje ispita možete se prijaviti u bilo kojoj ovlaštenoj instituciji za provedbu, a njihov popis možete pronaći ovdje


Tagovi

Sredstva za zaštitu Kartica Dopunska izobrazba EPI Pesticidi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.