Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rezervni dijelovi
  • 29.03.2023. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Granit Parts - od dijelova za suvremene strojeve do onih za oldtimere

Primarno je bila specijalizirana za rezervne dijelove poljoprivredne mehanizacije, a u zadnjih par godina tvrtka Granit Parts se širi i u segment vrtlarstva te šumarstva, ali i građevinskog sektora te dijelova za bagere i viličare.

Foto: Martina Pavlović
  • 762
  • 157
  • 0

Na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu posjetili smo izložbeni prostor tvrtke Granit Parts. Vjerujemo da vam je ovaj brend, čiji naziv stoji na brojnim alatima i rezervnim dijelovima, već dobro poznat.

Kako doznajemo od prodajnog predstavnika Karla Vincea ova njemačka tvrtka nema svoj proizvodni pogon već isključivo skladište. Dakle, tvornice poznatih brendova rade za njih, a zatim tiskaju nazive marke Granit na te proizvode.

"Primjerice, uzmemo originalni nož nekog priključka za obradu tla. Njegove, mjere, dimenzije i naručimo isti takav proizvod koji potom testiramo u našem sustavu kontrole kvalitete", pojašnjava Roland Marković, prodajni predstavnik.

Kako do dijelova za starije traktore?

Međutim, novitet je da su od nedavno otvorili svoju proizvodnju dijelova za starije traktore i oldtimere. "To radimo zahvaljujući skenerima te 2 i 3D printerima", dodaje Alex Thomas, također njihov prodajni predstavnik.

Naime, dijelovi koje oni isporučuju moraju proći dosta rigorozne, njemačke standarde. "Uz naš centar kontrole i kvalitete oni se provjeravaju i na Strojarskom fakultetu u Bremenu koji vrši složenija i kompleksnija ispitivanja. Nakon toga dobivamo certifikate", napominje Marković.

Proboss sjedala zainteresirala su posjetitlje na bjelovarskom sajmu

U asortimanu trenutno imaju oko 13 milijuna artikala, a neprestano ga šire. Primarno su bili specijalizirani za rezervne dijelove poljoprivredne mehanizacije, a u zadnjih par godina šire se i u segment vrtlarstva te šumarstva, ali i građevinskog sektora te dijelova za bagere i viličare.

Tri godine garancije za akumulatore

Za razliku od konkurencije u ponudi imaju akumulatore za koje daju čak tri godine garancije, a sve poznatija su i njihova Proboss zračna sjedala za koja su na prošlom bjelovarskom sajmu dobili puno upita.

"Osim poljoprivredne mehanizacije mogu se montirati i u druge strojeve jer su univerzalna. Zadovoljavaju sve potrebe od manjih pa sve do onih najvećih strojeva", napominje Vince.

Provjerili smo šestu generaciju Proboss sjedala za poljostrojeve

Valja napomenuti da oni nisu trgovina i od njih se direktno ne mogu kupiti proizvodi koji nude u svom asortimanu, ali je to moguće preko njihovih 140 partnera koji posluju diljem Republike Hrvatske. To su primjerice Jakopic, BKL, PSC Ferenčak, Novocommerce International, Top Agro i mnogi drugi.

Tri godine garancije daju za akumulatore

"Što se tiče njihovog broja možemo biti zadovoljni i ponosni. U 15 godina koliko je firma prisutna na ovom tržištu, postali smo jedni od najetabliranijih distributera njihovog asortimana", dodaje Vince.

Stanje s isporukama dijelova se, kažu, popravilo u odnosu na protekle dvije godine. "Nadamo se da će i dostupnost dijelova, materijala i sirovina kao i njihov transport i dalje ići u pozitivnom smjeru", poručuje Marković.

Inače, tvrtka Granit Parts se osim europskog sada širi i na kanadsko te američko tržište gdje grade još jedno skladište za distribuciju. 


Fotoprilog


Tagovi

Granit Parts Karlo Vince Roland Marković Alex Thomas Proboss Akumulatori Sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Granit Parts

Zum Kreuzkamp 7, 27404 Heeslingen, Njemačka
e-mail: roland.markovic@granit-parts.com web: https://www.granit-parts.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.