Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 10.08.2020. 12:00

Gorjelo i ovaj vikend, opasnost od nastanka šumskog požara danas je vrlo velika

Samo u Šibensko-kninskoj županiji su u nedjelju u razdoblju od desetak minuta izbila tri. Za danas, kažu vatrogasci, opasnost od nastanka šumskog požara je vrlo velika.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
  • 162
  • 16
  • 0

Požari su obilježili i ovaj vikend, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, opasnost od nastanka šumskog požara za danas, 10. kolovoza je vrlo velika i velika na području južnog Jadrana i sjevernog Jadrana, navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Naime, samo u Šibensko-kninskoj županiji su u nedjelju u razdoblju od desetak minuta izbila tri požara

"U subotu u 14:41 sati Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Vrsno-Vrpolje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na 35 ha, a u 14:50 sati o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Žaborić. Vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i makiju na 100 ha. Nakon samo nekoliko minuta, u 14:52 sati došla je dojava o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Primošten-Rogoznica-Supjak. Opožarena je trava, nisko raslinje i makija na površini od 50 ha", stoji u njihovu priopćenju. 

Požari u Dalmaciji i Slavoniji, vatrena stihija progutala travu, smreku i trsove vinove loze

Današnje stanje u ovoj županije je u redu, a tijekom cijeloga dana dežurat će vatrogasne snage kako ne bi došlo do ponovnog aktiviranja požara, naglasio je županijski zapovjednik Darko Dukić.

No, gorjelo je i u Zadarskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kako navode, u 09:29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na lokaciji Donje Raštane. Opožareno je 8 ha trave i niskog raslinja. Samo minutu poslije, u 09:30 sati stigla je dojava o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pag, Put Staroga Grada, gdje je opožareno 8 ha trave i niskog raslinja. Oko 16 sati izbio je i požar na otvorenom prostoru na lokaciji Lovornik u Baćini kojim je bio zahvaćen deponij smeća površine 2500 m².

"Molimo sve građane na dodatan oprez te podsjećamo da je zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom prostoru. Ukoliko primijetite požar ili dim, zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112", zaključuju vatrogasci. 


Tagovi

Požar Vatrogasci HVZ Šumski požar Vatra


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.