Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad
  • 04.05.2018. 14:00

Fizički napali stočara i obitelj, masovnu tučnjavu pucanjem u zrak zaustavila policija

Nevjerojatan događaj u Lici šokirao je Hrvatsku. Petero aktera tučnjave uhitila je policija.

Foto: Bigstockphoto/wellphoto
  • 2.995
  • 176
  • 0

Uhićena i uz optužni prijedlog dovedena je jučer na Prekršajni sud u Gospiću petorka koja je (između ostalih jer je u tučnjavi sudjelovalo 30-ak ljudi!) još 28. travnja fizički napala poljoprivrednika iz Široke Kule.

"Vezano uz događaj koji se dogodio 28. travnja 2018. godine u Širokoj Kuli oko 11.20 sati kada je više osoba fizički napalo 35-godišnjaka iz Široke Kule, 27-godišnjaka iz Gračaca, 43-godišnjaka i 40-godišnjakinju iz Štikade, koji su lakše ozlijeđeni, utvrđeno je da su 54-godišnjak, 32-godišnjak, dvojica 28-godišnjaka (svi iz Perušića), 48-godišnjak i 43-godišnjakinja (oboje iz Široke Kule) počinili prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", izvjestila je ličko-senjska policija. 

Naime, kako piše RTL, nepuna tri mjeseca nakon što su gospićkom stočaru Milošu Bakusu na pašnjak s ovcama upali tuđi poludivlji konji koje nitko ne nadzire, ali netko na njima ubire poticaje, došlo je do opće tučnjave šipkama i kolcima u kojoj se tuklo 30-ak ljudi, a policija ih je uspjela zaustaviti tek pucnjevima upozorenja. 

Miloš je zaradio šav na tjemenu, masnice na rukama i leđima, posjekotine po tijelu, a njegov šogor je zbog ozljeda proveo tri dana u bolnici. Inače, doznao je RTL, mlada lička obitelj bavi se uzgojem 300-ak ovaca. Međutim posljednje tri godine energiju gube na prijetnje koje dobivaju od ljudi na koje se već žalilo nekoliko stanovnika okolice Gospića, a koji, tvrde, ubiru izdašne državne poticaje za uzgoj konja, a onda ih drže izgladnjele i bez nadzora. 

 


Izvori

RTL televizija


Tagovi

Tučnjava Napad Lika Široka kula Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?