• ENAJ
  • 28.01.2019. 13:30
  • Holsbeek

ENAJ u Holsbeeku definirao novi pravac djelovanja

Na sjednici u Holsbeeku postavljeni su ambiciozni ciljevi u 6 smjerova, a koji će težiti većem broju okupljanja, brojnijim aktivnostima kao i snažnijem utjecaju ove asocijacije na medijsku scenu agrara Europe

Foto: Vedran Stapić
  • 68
  • 15
  • 0

U malom mjestu Holsbeek na jedinstvenoj farmi Jos Theys Boerderij, nedaleko glavnog grada Belgije Bruxellesa, održano je proteklog vikenda, 25. i 26. siječnja 2019. prvo okupljanje novog saziva uprave Europskog udruženja agrarnih novinara ENAJ

Novoizabrano čelništvo predvođeno novim predsjednikom, Nizozemcem Hansom Siemesom, a koja je dobilo povjerenje članstva na izborima održanim krajem prošle godine u Herningu (Danska), u svoj trogodišnji mandat krenulo je radno.

Već prvog dana, u petak, održan je sastanak predstavnika uprave ENAJ-a s čelnicima komunikacijskih tijela poljoprivrednih politika Europske komisije DG Agri u centru institucija Bruxellesu.

Kasnije, istog dana u 30-ak kilometara udaljenijem Holsbeeku razgovaralo se konstruktivno i s pridruženim članovima koji podupiru aktivnosti ENAJ-a, a kao što su Copa-Cogeca, Animalhealth Europe, ECPA, FEFAC i FEFANA. Bilo je tu govora o rezultatima, očekivanjima kao i o planovima te modelima suradnje ovih udruženja u narednom trogodišnjem razdoblju.

Nešto kasnije na imanju Jos Theys Udruženje agrarnih novinara Belgije (BVLJ-ABJA) je na svom godišnjem okupljanju ugostilo i čelnike ENAJ-a, gdje se uz tradicionalne namirnice ovoga kraja ponajviše govorilo o utjecaju skorog izlaska Velike Britanije iz Europske unije odnosno o mogućim posljedicama tzv. Brexita na sektor agrara.

Subota je također bila radna, a sve u znaku plana djelovanja ENAJ-a te podjele odgovornosti unutar uprave udruženja za razdoblje mandata od 2019. do 2022. godine.

Predstavljeni su i usvojeni ambiciozni ciljevi u 6 smjerova, a koji će težiti većem broju okupljanja i aktivnosti kao i rastu utjecaja ove asocijacije.

Jos Theys Boerderij - jedinstven koncept poljoprivrednog gospodarstva

Kako bi ostvarili zacrtano, brinuli su vrijedni i izuzetno ljubazni domaćini. Rezultati njihovog rada vidljivi su u brojnim detaljima ovog poljoprivrednog gospodarstva koje vodi sjajan restoran s prilično velikom vinskom kartom za Belgiju, koja je prije svega pivska zemlja. Ugostiteljstvo nije njihova jedina djelatnosti, jer se oni bave i tovom teladi pa tako svojim kupcima jamče i uvijek najsvježije meso, koje se mogu naručiti i online. 

Osim domaće teletine (belgijsko plavo govedo), vrhunskih vina i piva, nude i klasičnu B&B uslugu, a koja uključuje spavanje u štali. Naime, prije nekoliko godina renovirali su dio objekata koji im više nije potreban za uzgoj pa su ga prenamijenili u prilično luksuzne smještajne jedinice. Možda neobično, ali vrlo praktično i marketinški atraktivno.


Fotoprilog


Tagovi

ENAJ Holsbeek Jos Theys Boerderij Brexit Hans Siemes


Autor

Vedran Stapić

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi