Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ENAJ
  • 28.01.2019. 13:30
  • Holsbeek

ENAJ u Holsbeeku definirao novi pravac djelovanja

Na sjednici u Holsbeeku postavljeni su ambiciozni ciljevi u 6 smjerova, a koji će težiti većem broju okupljanja, brojnijim aktivnostima kao i snažnijem utjecaju ove asocijacije na medijsku scenu agrara Europe

Foto: Vedran Stapić
  • 111
  • 16
  • 0

U malom mjestu Holsbeek na jedinstvenoj farmi Jos Theys Boerderij, nedaleko glavnog grada Belgije Bruxellesa, održano je proteklog vikenda, 25. i 26. siječnja 2019. prvo okupljanje novog saziva uprave Europskog udruženja agrarnih novinara ENAJ

Novoizabrano čelništvo predvođeno novim predsjednikom, Nizozemcem Hansom Siemesom, a koja je dobilo povjerenje članstva na izborima održanim krajem prošle godine u Herningu (Danska), u svoj trogodišnji mandat krenulo je radno.

Već prvog dana, u petak, održan je sastanak predstavnika uprave ENAJ-a s čelnicima komunikacijskih tijela poljoprivrednih politika Europske komisije DG Agri u centru institucija Bruxellesu.

Kasnije, istog dana u 30-ak kilometara udaljenijem Holsbeeku razgovaralo se konstruktivno i s pridruženim članovima koji podupiru aktivnosti ENAJ-a, a kao što su Copa-Cogeca, Animalhealth Europe, ECPA, FEFAC i FEFANA. Bilo je tu govora o rezultatima, očekivanjima kao i o planovima te modelima suradnje ovih udruženja u narednom trogodišnjem razdoblju.

Nešto kasnije na imanju Jos Theys Udruženje agrarnih novinara Belgije (BVLJ-ABJA) je na svom godišnjem okupljanju ugostilo i čelnike ENAJ-a, gdje se uz tradicionalne namirnice ovoga kraja ponajviše govorilo o utjecaju skorog izlaska Velike Britanije iz Europske unije odnosno o mogućim posljedicama tzv. Brexita na sektor agrara.

Subota je također bila radna, a sve u znaku plana djelovanja ENAJ-a te podjele odgovornosti unutar uprave udruženja za razdoblje mandata od 2019. do 2022. godine.

Predstavljeni su i usvojeni ambiciozni ciljevi u 6 smjerova, a koji će težiti većem broju okupljanja i aktivnosti kao i rastu utjecaja ove asocijacije.

Jos Theys Boerderij - jedinstven koncept poljoprivrednog gospodarstva

Kako bi ostvarili zacrtano, brinuli su vrijedni i izuzetno ljubazni domaćini. Rezultati njihovog rada vidljivi su u brojnim detaljima ovog poljoprivrednog gospodarstva koje vodi sjajan restoran s prilično velikom vinskom kartom za Belgiju, koja je prije svega pivska zemlja. Ugostiteljstvo nije njihova jedina djelatnosti, jer se oni bave i tovom teladi pa tako svojim kupcima jamče i uvijek najsvježije meso, koje se mogu naručiti i online. 

Osim domaće teletine (belgijsko plavo govedo), vrhunskih vina i piva, nude i klasičnu B&B uslugu, a koja uključuje spavanje u štali. Naime, prije nekoliko godina renovirali su dio objekata koji im više nije potreban za uzgoj pa su ga prenamijenili u prilično luksuzne smještajne jedinice. Možda neobično, ali vrlo praktično i marketinški atraktivno.


Fotoprilog


Tagovi

ENAJ Holsbeek Jos Theys Boerderij Brexit Hans Siemes


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]