Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ENAJ
  • 28.11.2018. 14:00

ENAJ na skupštini u Danskoj dobio novo vodstvo - u njemu je i predstavnik Agrokluba

Novi predsjednik udruženja europskih agrarnih novinara (ENAJ) je Nizozemac Hans Siemes, a na istoj skupštini Hrvatska je prvi put dobila predstavnika u upravi ove asocijacije

Foto: Marius Gavrila
  • 161
  • 33
  • 0

Na godišnjoj skupštini ENAJ-a (skraćeno od European Network of Agricultural Journalists), koja je održana 27. studenog 2018. u sklopu najvećeg poljoprivrednog sajma sjevera Europe Agromek u Herningu (Danska), izabrano je i novo vodstvo istog udruženja na mandat od 3 godine. 

Hans Siemes novi predsjednik ENAJ-a

Imenovana je nova uprava od 9 kandidata, koje su nominirali nacionalni savezi, a novost je i promjena na samom čelu organizacije. Tako je prijedlogom uprave nominiran Nizozemac Hans Siemes koji je i jednoglasno dobio podršku delegata te prihvatio odgovornost nastaviti uspješno vođenje ENAJ u narednom razdoblju. Promjena je dogovorna pa će novi čelnik imati i važnu podršku dosadašnjih, Katharine Seuser i prvog predsjednika ENAJ-a Jefa Verhaerena

Na istoj skupštini prezentirani su rezultati godine na izmaku, a i predstavljeni planovi za naredno razdoblje. Blagajnik je prezentirao detaljna financijska izvješća za 2018. godinu, koja su jednoglasno usvojena, a predstavljen je i plan budžeta za 2019. godinu. 

Hrvatska prvi put ima predstavnika u upravi ENAJ-a

Na ovim izborima Hrvatska je po prvi put dobila svog predstavnika u ovom tijelu. Predstavnik Agrokluba, potpredsjednik DANH-a (Društvo agrarnih novinara Hrvatske) Vedran Stapić od danas je dijelom menadžmenta ove europske asocijacije novinara.

Novo vodstvo ENAJ-a izglasano je u sastavu: Yanne Boloh (Francuska), Adrian Bell (Velika Britanija), Damien O’Reilly (Irska), Katharina Seuser (Njemačka), Hans Siemes (Nizozemska), Jef Verhaeren (Belgija), Vedran Stapić (Hrvatska), Lisa Bellochi (Italija) i Adrian Krebs (Švicarska).

U siječnju sljedeće godine očekuje se prvi saziv nove uprave u Bruxellesu koji će tada kreirati akcijske planove za djelovanje ENAJ-a u godinama koje dolaze.

U cilju upoznavanja EU poljoprivrede najavljena su i nova studijska putovanja u Škotsku, Rumunjsku, Sjevernu Irsku, Bugarsku i Italiju o čemu će više informacija biti poznato tijekom godine.


Fotoprilog


Tagovi

ENAJ Hans Siemes Vedran Stapić Katharina Seuser Jef Verhaeren


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas smo snimali nešto potpuno drugačijeee…