Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 02.08.2019. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Velika Pisanica

Elementarna nepogoda od tuče proglašena i za Općinu Velika Pisanica

Vremenska nepogoda praćena tučom i olujnim vjetrom nanijela je velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima.

Foto: Pixabay/rohrspatz
  • 442
  • 28
  • 0

Elementarnu nepogodu od tuče za područje općine Velika Pisanica, a na zahtjev Općine, proglasio je danas bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Naime, 27. srpnja ove godine područje općine Velika Pisanica zahvatila je vremenska nepogoda praćena tučom i olujnim vjetrom te nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima, posebice na povrtlarskim kulturama te industrijskom bilju i bobičastom voću. 

Proglašena elementarna nepogoda za Općine Dežanovac i Kapela

"Nakon proglašenja elementarne nepogode sada se obvezuje Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da izradi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete. Nakon toga izvješće se dostavlja Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Inače, ovo je šesta elementarna nepogoda koju je župan Bajs proglasio ove godine, i to tri za područje općine Dežanovac i po jednu za područja općina Nova Rača, Kapela i Velika Pisanica", navode iz te Županije. 

Podsjećamo, 26. i 27. srpnja ove godine općinu Kapela zahvatila je vremenska nepogoda praćena tučom i olujnim vjetrom te je nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim usjevima. Što se pak tiče općine Dežanovac jaka tuča dežanovačko područje pogodila je 26. srpnja i također nanijela velike štete na poljoprivrednim usjevima i trajnim nasadima.


Tagovi

Elementarna nepogoda Tuča Općina Velika Pisanica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo