Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi program HBOR-a
  • 04.02.2015. 17:50

Do 25.000 eura kredita za mikro poduzetnika

Najviši iznos kredita je u kunskoj protuvrijednosti 25 tisuća eura, a sredstva se mogu koristiti za ulaganja u osnovna ili obrtna sredstva. Rok otplate je do 5 godina uključujući poček do godine dana.

Foto: depositphotos.com,
  • 1.780
  • 86
  • 0

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) započela je s provedbom novog kreditnog programa namijenjenog financiranju mikro poduzetnika. Program se provodi u suradnji s Europskim investicijskim fondom (EIF) i Europskom unijom.

S ciljem poticanja samozapošljavanja, modernizacije i proširenja postojećeg poslovanja, HBOR je započeo s provedbom novog programa Mikrokreditiranje uz potporu EU. Program je namijenjen mikro poduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama koje zapošljavaju do 10 zaposlenika i ostvaruju godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura.

Najviši iznos kredita je u kunskoj protuvrijednosti 25 tisuća eura, a sredstva se mogu koristiti za ulaganja u osnovna ili obrtna sredstva. Rok otplate je do 5 godina uključujući poček do godine dana. Kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka koje su ugovorile suradnju s HBOR-om na provedbi ovog programa. Do sada je jedanaest poslovnih banaka ugovorilo suradnju na provedbi ovog programa (BKS d.d., Croatia banka d.d., Erste & Steiermärkische Bank d.d., HPB d.d., IMEX banka d.d., OTP d.d., Partner banka d.d., Podravska banka d.d., RBA d.d., Sberbank d.d. i Slatinska banka d.d.). Kamatnu stopu za krajnjeg korisnika utvrđuje poslovna banka ovisno o procijeni rizika plasmana.

Zahvaljujući potpisanom CIP ugovoru o jamstvu između HBOR-a i EIF-a novim programom mikro poduzetnicima je olakšan pristup financiranju zbog značajno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja. Za osiguranje povrata kredita poslovna banka će prihvaćati zadužnice od klijenta, a ovisno o procijeni može zatražiti i mjenice te zasnovati založno pravo na imovini, ali isključivo onoj koja se nabavlja iz sredstava kredita.

Više informacija o novom kreditiranju pročitajte na službenoj HBOR web stranici: http://www.hbor.hr/mikrokreditiranje-uz-potporu-eu01

Foto: depositphotos.com, @alisbalb2


Tagovi

HBOR Mikro krediti Mikro poduzetnik Mikrokreditiranje EIF Europski investicijski fond Europska unija CIP ugovor o jamstvu Mjenice Zadužnice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]