• Tragedija
  • 17.10.2019. 15:15
  • Varaždinska, Lužan Biškupečki

Crni hrvatski listopad: u prevrtanju traktora smrtno stradao 55-godišnjak

Samo u ovom mjesecu, ovo je već treće smrtno stradanje traktorista u našoj zemlji.

Foto: Pixabay/algria
  • 521
  • 41
  • 0

Prevrtanje traktora ponovno je uzelo žrtvu. Kako navodi Policijska uprava varaždinska, jučer, 16. listopada oko 15.30 sati u šumi u Lužanu Biškupečkom, smrtno je stradao 55-godišnji muškarac.

"Muškarac je upravljao traktorom s pridodanim zaprežnim kolima te se prilikom spuštanja niz šumski put u jednom trenutku prevrnuo s traktorom. Pritom je ispao iz traktora koji ga je prikliještio. Nesretni je muškarac preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije", navodi policija. 

Samo u ovom mjesecu, ovo je već treće smrtno stradanje traktorista u našoj zemlji.  Podsjećamo, 64-godišnjak je smrtno stradao 10. listopada u Zlataru.

64-godišnjak podlegao ozljedama zadobivenim u prevrtanju traktora

"Do prometne nesreće došlo je kada je 64-godišnji hrvatski državljanin upravljao poljoprivrednim traktorom bez registracijskih oznaka s pridodanim rasipačem stajskog gnojiva nizbrdicom gdje brzinu vozila nije prilagodio osobini ceste, stanju kolnika i atmosferskim prilikama, uslijed čega je došlo do zanošenja skupa vozila na travnatu površinu, zatim na zemljanu nizvisinu gdje je došlo do prevrtanja vozila.

U prometnoj nesreći 64-godišnji vozač traktora zadobio je teške tjelesne ozlijede, prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje je od zadobivenih teških tjelesnih ozljeda preminuo", navela je krapinsko-zagorska policija. 

Smrtno stradanje traktoriste, također u dobi od 64 godine, policija je zabilježila samo nekoliko dana nakon tragedije na području Osječko-baranjske županije. Naime, u prometnoj nesreći između Gašinaca i Kondrića poginuo je 64-godišnji vozač traktora. Prema prvim informacijama koje je iznijela Policijska uprava Osječko-baranjska, traktor se spuštao na nizbrdici kada je, iz zasad neutvrđenih razloga, iz njega ispao 64-godišnjak, kojega su potom pregazili kotači traktora.


Tagovi

Prevrtanje traktora Smrtno stradanje Traktorist Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snimanje i uživanje u poljima ječma, žetva počinje.