Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 11.10.2019. 16:30
  • Krapinsko-zagorska, Zlatar

64-godišnjak podlegao ozljedama zadobivenim u prevrtanju traktora

U razmaku od svega nekoliko dana, smrtno su stradala dva 64-godišnja traktorista.

Foto: PU krapinsko-zagorska (ilustracija)
  • 694
  • 51
  • 0

Prevrtanje traktora uzelo je novu žrtvu. Kako navodi Policijska uprava krapinsko-zagorska, 64-godišnjak je smrtno stradao jučer, 10. listopada u Zlataru.

"Do prometne nesreće došlo je kada je 64-godišnji hrvatski državljanin upravljao poljoprivrednim traktorom bez registracijskih oznaka s pridodanim rasipačem stajskog gnojiva nizbrdicom gdje brzinu vozila nije prilagodio osobini ceste, stanju kolnika i atmosferskim prilikama, uslijed čega je došlo do zanošenja skupa vozila na travnatu površinu, zatim na zemljanu nizvisinu gdje je došlo do prevrtanja vozila.

U prometnoj nesreći 64-godišnji vozač traktora zadobio je teške tjelesne ozlijede, prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje je od zadobivenih teških tjelesnih ozljeda preminuo", navodi policija. 

Novo smrtno stradanje traktorista i to istogodišnjaka, policija je zabilježila samo nekoliko dana nakon tragedije na području Osječko-baranjske županije. Naime, u prometnoj nesreći između Gašinaca i Kondrića poginuo je 64-godišnji vozač traktora. Prema prvim informacijama koje je iznijela Policijska uprava Osječko-baranjska, traktor se spuštao na nizbrdici kada je, iz zasad neutvrđenih razloga, iz njega ispao 64-godišnjak, kojega su potom pregazili kotači traktora.

Smrtno stradao 64-godišnji traktorist

Podsjećamo, samo u prva četiri mjeseca 2019. godine 92 traktora sudjelovala su u prometnim nesrećama, u kojima su smrtno stradale 4 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno, doznali smo iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Od tada se dogodio još niz nesreća sa smrtno stradalima i bojimo se da će brojke do kraja godine biti još poražavajuće nego li prethodnih godina. 


Tagovi

Tragedija Prometna nesreća Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]