Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Buduća ministrica
  • 19.07.2019. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Buduća ministrica pred Odborom za poljoprivredu, koji su planovi Marije Vučković?

Odboru za poljoprivredu Hrvatskog sabora predstavila se kandidatkinja za ministricu Marija Vučković. Glasovanje o budućim ministrima/icama održat će se popodne.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.829
  • 154
  • 0

Premda će zastupnici Hrvatskog sabora tek popodne na plenarnoj sjednici glasati o kandidatima koji bi trebali zamijeniti smijenjene odnosno ministre/ice koji su podnijeli ostavke, u Saboru je i prijepodne itekako živo. Naime, na saborskim odborima se predstavljaju kandidati, a sebe kao i program koji će provoditi, Odboru za poljoprivredu predstavila je i buduća ministrica poljoprivrede Marija Vučković

"Cilj je prije svega potrošiti kompletna sredstva iz Programa ruralnog razvoja", rekla je kandidatkinja za ministricu koja je protekle dvije godine provela na mjestu državne tajnice u Ministarstvu poljoprivrede.

Upravo taj program, naglasila je, najučinkovitiji je u povlačenju sredstava iz fondova EU-a. Plan joj je izvršiti i operativni program za pomorstvo i ribarstvo kao i završiti strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH. "Izrađena je detaljna dijagnostika poljoprivrednog sektora i ruralnog prostora", rekla je Vučković. 

Tko je Marija Vučković - prva ministrica poljoprivrede?

Kako piše tportal, predsjednik Odbora za poljoprivredu Tomislav Panenić na predstavljanju je rekao da ostaje pitanje zemljišta koje je od Agrokora preuzela Fortenova grupa, a koja je objavila prodaju čak 117 nekretnina, među njima i poljoprivrednog zemljišta. 

"Ne radi se o rasprodaji u bescjenje gdje bi mi ostali dugoročno bez zemlje. Što se tiče prijenosa zakupa zemljišta Agrokor-Fortenova, ako postoje nedoumice kod lokalnih čelnika, i ta se pitanja rješavaju. Najvažnije je da vodite računa da umjesto da je propala najveća hrvatska kompanije, ona nije propala kao ni dobavljači ni OPG-ovi. Da smo koristili postojeći zakonski okvir, ja garantiram da bi stanje u Hrvatskoj poljoprivredi bilo takvo da bi na ovom Odboru bilo puno više pitanja", odgovorio mu je premijer Andrej Plenković piše Tportal. 

 


Tagovi

Nova ministrica Marija Vučković Odbor za poljoprivredu Sabor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]