Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nova ministrica poljoprivrede
  • 18.07.2019. 09:35

Tko je Marija Vučković - prva ministrica poljoprivrede?

Tomislava Tolušića, odlučio je premijer sinoć, će na čelnom mjestu Ministarstva poljoprivrede zamijeniti Marija Vučković. Odakle dolazi, gdje je radila? Saznajte u nastavku.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
  • 22.083
  • 1.569
  • 2

Premijer je sinoć potvrdio da mijenja sedam ministara pa će tako Tomislava Tolušića na čelnom mjestu Ministarstva poljoprivrede zamijeniti Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u istom ministarstvu. Time postaje ujedno i prvom ženom na poziciji ministrice poljoprivrede u RH. 

Marija Vučković rođena je u Pločama 3. srpnja 1974. godine gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu te srednju školu, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu. Na istom fakultetu stječe i zvanje magistrice znanosti iz područja međunarodne ekonomije. Radno iskustvo je stjecala u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana. Volonterski je radila kao predavačica Počela ekonomije i Međunarodnih financija na stručnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku.

Tolušić ipak odlazi, dobivamo ministricu poljoprivrede

U njenoj biografiji stoji i da je ovlaštena investicijska savjetnica te sudski tumač za financije i računovodstvo, a u službenoj biografiji, koja je objavljena na stranicama HDZ-a, čiji je član, ističu da je "radila na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih, autorica je više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata".

Nova ministrica poljoprivrede suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu procijenjenog na 15 tisuća kuna kojeg je naslijedila. Voli i pjevati te je članica ženske klape Arija iz Opuzena gdje povremeno pjeva, stoji u podacima iz službenog životopisa objavljenog na stranačkim stranicama.


Tagovi

Marija Vučković Nova ministrica poljoprivrede Tomislav Tolušić


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe