• Rekonstrukcija Vlade
  • 17.07.2019. 20:50

Tolušić ipak odlazi, dobivamo ministricu poljoprivrede

Uz Tolušića, Vladu napuštaju i Gabrijela Žalac te Nada Murganić. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 5.128
  • 829
  • 1

Tomislav Tolušić ipak odlazi s mjesta ministra poljoprivrede. Iako se posljednjih dana nagađalo da je najmanje izvjesna smjena upravo ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade, večeras se to ipak dogodilo. Premijer Andrej Plenković je odlučio. Uz Tolušića, Vladu napuštaju i Gabrijela Žalac te Nada Murganić. 

Nakon izlaska iz Vlade, Tolušić je kratko prokomentirao da je napravljeno puno toga u Ministarstvu poljoprivrede, a da će njegova nasljednica nastaviti isto. Možda još i bolje. 

Tomislava Tolušića na čelnom će mjestu Ministarstva poljoprivrede zamijeniti Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u istom ministarstvu. Prema onome što se zna o njoj, rođena je 1974. godine u Pločama i magistra je znanosti na području međunarodne ekonomije, a radila je i u Ministarstvu regionalnog razvoja iz kojega je u Ministarstvo poljoprivrede stigao uskoro bivši ministar. 

Hrvatska tako u ovom sazivu Vlade dobiva trećeg ministra/ministricu. Nakon raskola HDZ-a i Mosta, otišao je tadašnji ministar Davor Romić. 

Sutra više informacija. 


Tagovi

Rekonstrukcija Vlade Ministar Tomislav Tolušić Smjena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #kukuruz

Koliko znaš o kukuruzu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…

Pročitaj cijelu bilješku