Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prestanak poslovanja
  • 27.04.2022. 13:00

BASF prestaje s radom u Rusiji i Bjelorusiji - uz neke izuzetke

Odluka je donijeta zbog razvoja situacije u Ukrajini i međunarodnih pravnih odredbi koje uključuje peti paket sankcija Rusiji.

Foto: BASF SE
  • 276
  • 35
  • 0

Kao što je i bilo najavljeno, od početka ožujka 2022., BASF nije obavljao nove poslove u Rusiji i Bjelorusiji. U ovoj najvećoj svjetskoj kemijskoj grupi oštro osuđuju ruski napad na Ukrajinu i nasilje nad civilnim stanovništvom. 

Upravni odbor BASF SE-a donio je najnoviju odluku o prekidu ostatka poslovanja tvrtke u Rusiji i Bjelorusiji, od početka srpnja 2022. godine.

"Iz ove je odluke izuzeto poslovanje u sektoru proizvodnje hrane jer rat može potaknuti globalnu prehrambenu krizu. Odluka je donijeta zbog razvoja situacije i međunarodnih pravnih odredbi koje uključuje peti paket sankcija", stoji u priopćenju. 

Trenutno za BASF u Rusiji i Bjelorusiji radi 684 zaposlenika.

Ističu kako je tvrtka odlučila nastaviti pružati potporu svojim radnicima u obje zemlje do kraja 2022. Trenutno razvijaju detaljne planove za prestanak poslovanja u navedene dvije zemlje koje su u 2021. godini činile oko 1 posto ukupne prodaje BASF grupe.


Tagovi

BASF Prestanak poslovanja Invazija na Ukrajinu Rusija Sankcije Bjelorusija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]