• Kadroviranje u ministarstvu
  • 05.04.2019. 11:00
  • Zagreb

Barać i Tušek imenovani pomoćnicima ministra, Tuđan razriješen

Damir Tuđan, dr.med.vet. razriješen je dužnosti pomoćnika ministra, dok su doc.dr.sc. Zdravko Barać i Zdravko Tušek dobili važne nove uloge u Ministarstvu poljoprivrede

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 794
  • 69
  • 0

Na zatvorenom dijelu 150. sjednice Vlade RH, u dijelu rješavanja kadrovskih pitanja, razriješen je dužnosti dosadašnji pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Tuđan, dr.med.vet dok su novim su pomoćnicima imenovani doc.dr.sc. Zdravko Barać i Zdravko Tušek

Podsjetimo, Tuđan bio je pomoćnik ministra zadužen za resor veterinarstva i sigurnost hrane, a na to je mjesto došao nakon što je Vlada RH s iste razriješila prethodnika Damira Agičića.  Naime, Agičić je lane pred Uskrs poslao veterinarskim inspektorima uputu sugerirajući da se suzdrže od inspekcijskih nalaza uoči Velikog tjedna - što ga je na koncu koštalo pozicije. 

Damir nakon Damira - imenovan novi pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo

doc.dr.sc. Zdravko Barać do novog je imenovanja bio ravnateljem Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) koja je nedavno pripojena Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Barać će, prema informacijama kojima raspolažemo, voditi Upravu za veterinarstvo i sigurnost hrane MPSa.

Njegov imenjak, Zdravko Tušek od danas će rukovoditi novom Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.  Tušek je prije funkcije pomoćnika ministra bio je prvi čovjek Savjetodavne službe, koja je sada integrirana u sustav Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Zdravko Tušek Zdravko Barać Damir Tuđan Ministarstvo poljoprivrede Imenovanja Razriješenja


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snimanje i uživanje u poljima ječma, žetva počinje.