Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 31.12.2020. 17:20
  • Grad Zagreb, Zagreb

Antun Vujić novi je ravnatelj APPRRR – koji su mu prvi potezi?

U Novu godinu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ulazi s novim ravnateljem.

Foto: arhiva A. Vujića
  • 4.312
  • 347
  • 1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobila je novog ravnatelja, Antuna Vujića, koji će tu funkciju obavljati od 2. siječnja 2021. godine.

Ovaj 51 godišnji diplomirani inženjer poljoprivrede, ima dvadesetogodišnje iskustvo rada u poljoprivredi, gospodarstvu, lovstvu i šumarstvu, stručnjak je za izravne potpore i mjere zajedničke organizacije tržišta, a radio je i na uvođenju sustava digitalne evidencije zemljišnih parcela u Hrvatskoj.

Posljednje je četiri godine bio zamjenik ravnatelja APPRRR, a prethodno je, sedam godina uspješno vodio podružnicu Agencije za plaćanja u Virovitičko-podravskoj županiji. Ranije je bio i pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave u toj županiji.

"Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i veseli me što ću nastaviti raditi ono što najbolje znam", kazao je u kratkom razgovoru za Agroklub te istaknuo koji su mu prvi planovi nakon što preuzme vođenje Agencije na čijem je čelu dosad bila Matilda Copić.

"Moj prioritet je provesti žurnu isplatu izravne potpore poljoprivrednicima koji se nalaze u područjima koja su, nažalost, pogodili razorni potresi i poplava", naglasio je.

OPG-ovima na pogođenom području žurna isplata izravne potpore

Nakon provedenog javnog natječaja za ravnatelja, Upravno vijeće Agencije je danas, 31. prosinca 2020. godine imenovalo Antuna Vujića novim ravnateljem. Neslužbeno doznajemo da je imao nekoliko protukandidata, među ostalim i zaposlenike APPRRR-a.


Tagovi

APPRRR Novi ravnatelj Antun Vujić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]