Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kemijska tvrtka
  • 21.04.2022. 09:00

Američka FMC tvrtka za zaštitu bilja prestaje poslovati u Rusiji

Riječ je o petoj najvećoj kemijskoj tvrtki za zaštitu bilja na globalnoj razini

Foto: Bigstock/Andrey Rafael
  • 120
  • 5
  • 0

FMC je prestao s radom i poslovanjem u Rusiji. Pogon tvrtke za pakiranje i proizvodnju za zaštitu bilja u Čeboksariju ne radi i sigurno se zatvara, stoji u priopćenju na stranicama FMC-a koja je peta najveća kemijska tvrtka za zaštitu bilja na globalnoj razini, uz Bayer Crop Science, Syngentu, Cortevu i BASF. 

Nadalje ističu kako su na početku rata poduzeli značajne mjere smanjenja svog poslovanja u Rusiji. Obustavili su nova kapitalna ulaganja, marketing i oglašavanje kao i aktivnosti istraživanja i razvoja, a onda i uvoz te razvoj novih proizvoda i poslovanja. 

"Međutim, sve veći broj prijava o potencijalnim ratnim zločinima, kršenju ljudskih prava i drugim tragedijama ne može se zanemariti. Naše vrijednosti kao tvrtke i sankcije bez presedana više nam ne dopuštaju rad i razvoj poslovanja u Rusiji", poručuju. 

Kažu kako su predani pomaganju poljoprivrednicima da zaštite svoje usjeve i prinose kako bi riješili problem prehrambene nesigurnosti, posebno u ranjivim zemljama. "To je vodilo – i nastavlja voditi – našu poziciju u pružanju elementarnih proizvoda uzgajivačima u Ukrajini, diljem istočne Europe i svijeta", komentiraju uz zaključak da osuđuju invaziju i rat te pozivaju da se nasilje odmah prekine. 

BASF, najveća svjetska kemijska grupa ovakvu je odluku donijela početkom ožujka. Od poljoprivrednih tvrtki koje su se povukle iz Rusije tu su i John Deere i Caterpillar


Tagovi

FMC Zaštita bilja Kemijska tvrtka Povlačenje iz Rusije Prehrambena sigurnost Invazija na Ukrajinu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]