Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povlačenje iz Rusije
  • 10.03.2022. 11:00

John Deere i Caterpillar se povlače iz Rusije - Claas se još ne oglašava

Potaknuti brigom za svoje zaposlenike u Ukrajini i Rusiji, ali i međunarodnim sankcijama, američka tvrtka John Deere obustavlja isporuke u Rusiju i Bjelorusiju, a Caterpillar prekida aktivnosti u svojim ruskim pogonima

Foto: John Deere
  • 207
  • 64
  • 0

"John Deere je duboko ožalošćen eskalacijom događaja u Ukrajini", riječi su kojima počinje priopćenje vodećeg svjetskog proizvođača poljoprivrednih traktora u kojem ističu kako im je prioritet sigurnost i dobrobit njihovih zaposlenika u regiji. 

Obustavili isporuke u Rusiju i Bjelorusiju

"Nastavljamo podržavati i održavati blisku komunikaciju s našim timovima koji su pogođeni situacijom te im pružati potrebne resurse kada je to moguće. Naše su misli s našim zaposlenicima, njihovim obiteljima, kao i našim trgovcima, kupcima i svima onima koji su pogođeni ovom krizom", poručuju. 

Ova je tvrtka prije dva tjedna obustavila sve isporuke strojeva u Rusiju, a potom i Bjelorusiju. Ističu da nastavljaju pomno pratiti situaciju, istovremeno poštivajući američke i međunarodne sankcije. "Zaklada John Deere surađuje s brojnim organizacijama, uključujući više UN-ovih agencija, kako bi mobilizirala resurse za podršku Ukrajincima pogođenim krizom. Naša misija je, i uvijek je bila, pomoći našim klijentima da prehrane svijet", zakljkučuju u priopćenju. 

Caterpillar obustavljaju operacije u ruskim pogonima

Iz Rusije se povlači i tvrtka Caterpillar u kojoj su, kako pišu, ožalošćeni tragičnim događajima u Ukrajini te se nadaju mirnom rješenju krize. 

"Pridržavamo se svih primjenjivih zakona i sankcija koje se uvode, a pritom smo fokusirani i na naše zaposlenike, trgovce i kupce", naglašavaju dodajući da je poslovanje u Rusiji postalo sve izazovnije, uključujući prekide lanca opskrbe i sankcije zbog čega obustavljaju aktivnosti u svojim ruskim proizvodnim pogonima.

"Svjesni smo da je ovo vrijeme velike neizvjesnosti za naše zaposlenike i nastavit ćemo tražiti načine da im pružimo podršku", zaključuju. Inače, putem svoje zaklade donirali su više od milijun dolara za podršku hitnim i dugoročnim potrebama ukrajinske humanitarne krize. 

Claas se još nije oglasio

Slična se odluka očekuje i od njemačke tvrtke Claas koja je u ruskom Krasnodaru tvornicu otvorila još 2005. godine te, prema navodima na njihovoj stranici, postala prvi veliki proizvođač poljoprivrednih strojeva s vlastitim pogonom u Rusiji. Kapacitet mu je 1.000 strojeva godišnje i trebao bi se razviti u lokalni centar za poljoprivredno inženjerstvo. U 2015. su uložili 120 milijuna eura u proširenje. Ondje se kombajni proizvode od početka do kraja, uključujući obradu metala, bojanje i montažu. 

Do zaključenja ovoga teksta, u Claasu se još nisu izjasnili o situaciji u Ukrajini i Rusiji te mogućem prekidu rada u krasnodarskoj tvornici. 


Tagovi

John Deere Caterpillar Claas Povlačenje iz Rusije Sankcije Poljoprivredna mehanizacija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]