Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 10.09.2021. 12:00

Agroklub stipendija 2021 za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Foto: Depositphotos/armsport
  • 936
  • 334
  • 3

Akademska godina na samom je pragu, a u Agroklubu, sada već tradicionalno, donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine koji se po završetku studija vide u agrarnom novinarstvu

Voliš pisati i javno komunicirati, možda i fotografirati? Zanima te kako hrana dolazi na stol, a znatiželja te vuče za novim spoznajama i informacijama? Imaš dodira ili bi volio imati s poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? U slučaju da je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, detalji slijede. 

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrijednost stipendije je 5.000 kn

Objavljujemo javni poziv, natječaj za stipendiju u vrijednosti od 5.000 kuna u kojem tražimo zainteresirane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Što tražimo? Motivacijsko pismo u kojem će nam se kandidat predstaviti i približiti svoju želju za bavljenjem agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom apliciranja potrebno je dostaviti i autorsku reportažu s nekog poljoprivrednog događaja ili gospodarstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Primanje druge stipendije nije prepreka apliciranju za primanje Agroklubove. 

Prošle smo godine imali čak dvoje stipendista, Teu Januš, studenticu Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Filipa Pompera s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Stigli rezultati natječaja za studente, izabrani stipendisti Agrokluba!

Cilj nam je pomoći materijalnom statusu studenta i ujedno prepoznati potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tijekom trajanja stipendije imati prilike steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub. 

Koje su obveze stipendista? 

Kandidati moraju biti spremni na manje obveze tijekom godine, a koje će se usklađivati s njihovim drugim aktivnostima. Stipendist će biti angažiran na kreiranju medijskih sadržaja i publiciranju, kao i komuniciranju na društvenim mrežama i slično.

Natječaj je otvoren od 10. rujna, a krajnji rok za predaju Vaših prijava je 10. listopada 2021. Vaše prijave (motivacijsko pismo + reportažu) očekujemo isključivo putem mail adrese stipendija@agroklub.com.

Dodjela prve stipendije Agrokluba 2019. godine

Po zaključenju natječaja, stručni žiri informacijskog sustava Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike stipendije. 

Objava dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija) bit će obavljena do kraja listopada. Stipendija će biti realizirana kroz 10 mjeseci u mjesečnim anuitetima na račun studenta.  


Tagovi

Agrarno novinarstvo Stipendija Javni poziv Stipendija Agroklub Studenti Agronomija Veterina Novinarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priprema njive za novu sezonu sadnje krumpira.