Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AZTN
  • 01.06.2023. 12:00

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula postupak protiv Konzuma

Postupak je pokrenut radi utvrđivanja je li iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svom dobavljaču.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
  • 549
  • 60
  • 0

Postupak protiv kupca – trgovca u maloprodaji Konzum plus d.o.o. Zagreb, pokrenula je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja radi utvrđivanja je li iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svom dobavljaču poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Kako navode, u predmetnom će upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca s njegovim dobavljačem poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

"Zbog zaštite poslovnih tajni ne možemo komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku", stoji u objavi. 

Napominju i da samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenim trgovačkim praksama već je Agencija obvezna utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje.

AZTN će po okončanju meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Premda ne navode o kome je riječ, portal Danica doznaje da je postupak pokrenut zbog izbacivanja međimurskog krumpira iz trgovina. 


Tagovi

AZTN Konzum ZNTP Postupak Nepoštene trgovačke prakse


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P