Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtjev za potpore
  • 28.10.2015. 17:35

Administracija usporava isplatu potpora voćarima

Iz Agencije za plaćanja poručuju proizvođačima jabuka i mandarina da uz sve otpremnice pošalju samo jedan zahtjev, a ne onoliko zahtjeva koliko imaju otpremnica.

  • 1.293
  • 132
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, s ciljem brže kontrole zahtjeva za isplatu i same isplate potpore, poručuju proizvođačima jabuka i mandarina koji sudjeluju u postupcima povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju, da uz jedan zahtjev za isplatu potpore za voće povučeno s tržišta za slobodnu distribuciju, prilože sve pripadajuće otpremnice.

Naime, pojedini proizvođači za svaku otpremnicu ispunjavaju jedan obrazac zahtjeva i šalju nekoliko zahtjeva za isplatu odjednom, što predstavlja administrativnu prepreku proizvođačima te usporava obradu zahtjeva.

Jedan zahtjev je dovoljan za sve otpremnice

Podsjetimo, povlačenje s tržišta učinkovita je mjera upravljanja krizom u slučaju viškova voća i povrća zbog privremenih i nepredvidivih okolnosti. Jedna od takvih je i zabrana uvoza određenih proizvoda iz EU u Rusiju, uvedena od strane Ruske vlade. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove godine, već od kolovoza, provodi mjeru povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju jabuka i mandarina. Potporom iz EU proračuna bit će obuhvaćena količina od 3.200 tona mandarina i 5.150 tona jabuka.

Više informacija možete pročitati ovdje, a za dodatna pojašnjenja proizvođači se mogu obratiti djelatnicima Agencije za plaćanja na telefone:01/6002-929 ili 01/6002-930. Ispod teksta možete pronaći i sve potrebne dokumente za prijavu.


Dokumenti


Tagovi

Agencija za plaćanja Isplate potpore Zahtjev Jabuke Mandarine Slobodna distribucija Otpremnice Obrazac Kriza Rusija Zabrana uvoza Ruska vlada


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs