Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA projekt
  • 26.02.2014. 16:15

1,7 mil. eura pomoći za provedbu ZPP i ZRP-a

Projekt vrijedan 1,7 milijuna eura pripremit će Agenciju za plaćanja za provedbu ZPP-a i ZRP-a

Foto: depositphotos, Rakim
  • 225
  • 20
  • 0

U četvrtak, 27. veljače 2014. godine s početkom u 10 sati, u Double Tree by Hilton Hotel u Ulici Grada Vukovara 269a u Zagrebu, održat će se svečanost otvaranja twinning projekta pod nazivom "Priprema hrvatske Agencije za plaćanja za provedbu ZPP i ZRP-a za razdoblje nakon 2013. godine".

Sudionicima će se obratiti Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede, Emanuela D’Alessandro, talijanska veleposlanica i Maciej Szymanski, veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj. Kao govornici sudjelovat će i Francesco Martinelli, voditelj projekta države članice, ravnatelj talijanske Agencije za plaćanja u poljoprivredi i nacionalnog tijela za koordinaciju akreditiranih Agencija za plaćanja Italije i Ivan Macanić, voditelj projekta s hrvatske strane, zamjenik ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projekt je potpora poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Svrha ovog projekta je jačanje unutarnjih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) i postizanje spremnosti za lakšu tranziciju i neprekinuto poslovanje u provedbi shema potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u skladu s EU pravilima i propisima u razdoblju nakon 2013. godine, kako bi se osigurala kontrola mjera, povećanje učinkovitosti i prilagodba novih alata Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i Zajedničke ribarstvene politike (ZRP).

Navedeni projekt će se provoditi slijedećih 18 mjeseci, a vrijedan je 1.700.000,00 eura od čega se 95% financira iz programa IPA, a 5% od strane Republike Hrvatske. Cilj projekta je stjecanje znanja i jačanje profesionalnih potencijala APPRRR-a za provedbu mjera ZPP-a i ZRP-a, te priprema i provedba informativne kampanje za poljoprivrednike. Iskustvo i znanje dobiveno tijekom provedbe Twinning projekta postat će dijelom interne procedure APPRRR-a.

Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za Republiku Hrvatsku u okviru procesa nakon pristupanja Europskoj uniji jer izravno utječe na usklađivanje Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava s reformom ZPP-a u razdoblju nakon 2013. Druga dva očekivana rezultata projekta su priprema mjera Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EMFF) kao i priprema i provedba nove ZPP i ZRP informativne kampanje.

Foto: depositphotos, Rakim


Tagovi

ZRP ZPP APPRRR Snježana Španjol Emanuela D’Alessandro Maciej Szymanski Francesco Martinelli Ivan Macanić IPA EAFRD EMFF


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo