Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školski medni dan
  • 01.09.2021. 16:30

Javni poziv: Za Program Školskog mednog dana osigurano milijun kuna

Pravo sudjelovanja imaju osnivači školskih ustanova, a to su Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe.

Foto: Bigstock/ Galaganov
  • 881
  • 67
  • 0

Objavljen je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu.

Kako navodi u priopćenju Ministarstvo poljoprivrede, pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

"Raspisan je Javni poziv te se svi zainteresirani osnivači školskih ustanova pozivaju na uključenje u Program za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml", istaknuli su. 

Pravo sudjelovanja imaju osnivači školskih ustanova, a to su Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2021., povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju promocije meda lokalnih proizvođača, povećanja unosa meda u prehranu djece, podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane te educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Inače, ovaj dan prvi puta obilježen je 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu, a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. U tri godine njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovnih škola s ukupno 107.587 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 597 pčelara.

Detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2021. godine. 

Podsjetimo, u Javnom pozivu je iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi.


Tagovi

Javni poziv Školski medni dan Lokalni proizvođači meda


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zbog panike uginulo oko 300 kokoši - razlog pokušaj provale u peradarnik

Pokušaj provale jednog ili više počinitelja na farmu peradi u Wallersdorfu u Njemačkoj, doveo je do uginuća oko 300 kokoši, piše Wochenblatt. Kako javlja policija, počini...

Više [+]