Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školska shema
  • 31.08.2021. 16:30

Školska shema: Otvoren Javni poziv za školske ustanove i dobavljače

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju osnovne i srednje škole koje će sudjelovati u provedbi Školske sheme 2021./2022. da do 30. rujna ažuriraju podatke o broju učenika u e-Matici.

Foto: Renata Prusina
  • 89
  • 17
  • 0

Objavljeni su Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova i dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

U okviru sheme, voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi onima osam razreda osnovnih škola, kao zaseban obrok neovisno od onoga u okviru školske prehrane.

Inače, cilj projekta je povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, smanjenje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukacija učenika u cilju smanjenja otpada od hrane. 

Shema se provodi na području cijele Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2021. do 31. srpnja 2022. godine.

U 2020./2021. sudjelovale su 803 školske ustanove s 49 dobavljača i 289.686 učenika te je za njihovu prehranu utrošeno 639,5 tona voća i povrća te 312.411 litara mlijeka i mliječnih proizvoda.  

"Obzirom da se iznos prava na potporu izračunava na osnovi broja učenika na dan 30. rujna 2021. godine, podsjećamo osnovne i srednje škole koje će sudjelovati u provedbi Školske sheme 2021./2022. da do navedenog datuma ažuriraju podatke u e-Matici", napominju iz Ministarstva.

Javni pozivi za iskaz interesa osnivača školskih ustanova otvoren je do 25. rujna ove godine, a za dobavljače cijelu školsku godinu 2021./2022. Detaljne informacije pogledajte ovdje


Tagovi

Školska shema Voće i povrće Mlijeko Mliječni proizvodi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]