Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Copa Cogeca i Europska komisija imaju velika očekivanja od novog američkog predsjednika

Copa-Cogeca, krovna udruga europskih poljoprivrednika ima ne samo pozitivan stav nego i velika očekivanja od novog predsjednika SAD-a. U svom su Tweetu napisali kako su EU poljoprivrednici spremni raditi s administracijom koju dovodi Joe Biden, a vjeruju i u pozitvan ishod trgovinskog spora nazvanog Airbus/Boeing koji, kako pišu, nepovoljno utječe na trgovinu poljoprivredno prehrambenim proizvodima, posebno u vrijeme pandemije virusom Covid-19. 

Predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen je i poetičnija. Tako je promjene koje bi mogao donijeti novi predsjednik u odnosu između EU i SAD-a nazvla "novom zorom".  

Pragmatičniji je bio predsjednik Europskog vijeća Charles Michel koji je jučer novoizabranom američkom predsjedniku predložio novi temeljni ugovor u odnosima EU-a i SAD-a. "Prvi dan njegova mandata, svečano predlažem novom predsjedniku da izgradimo novi temeljni paket za jaču Europu, jaču Ameriku i jači svijet", izjavio je Michel. 

Smatra da je potrebno riješiti pet prioriteta: jačanje multilateralne suradnje, borbu protiv pandemije Covida-19, klimatske promjene, ekonomski oporavak koji uključuje digitalnu transformaciju i udruživanje snaga za sigurnost i mir.

Foto: Facebook/Agroklub