Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 03.06.2022. 09:40

Za obnovu poljoprivrednog potencijala zbog nepogoda 20 milijuna kuna

Netom prije stravičnog nevremena koje je pogodilo Zagorje, Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1.

Foto: Fb/Od našeg grunta do vašeg stola
  • 674
  • 104
  • 0

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja, u javnom je savjetovanju. 

Kako je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, svrha mu je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama osim potresa i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos je 20 milijuna kuna, a visina javne potpore 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. 

Savjetovanje koje je otvoreno jučer, 2. lipnja, svega par sati prije strahovitog nevremena koje je poharalo ponajviše područje Krapinsko-zagorske županije, otvoreno je do 8. lipnja 2022.

Nacrt natječaja pročitajte ovdje

S obzirom na ove štete, kao i nedavnu tuču koja je uništila 40 posto hrvatske cvjećarske proizvodnje, planirani iznos teško da će biti dostatan. 


Tagovi

Nacrt natječaja Obnova potencijala Nepogoda Štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pohvaliti se, ili se ne pohvaliti - pitanje je sad! Eci-peci-pec.... Stalo na onom prvom :) Daklem - kroz ova vrata je prolazio naš Baby Lasagna, divna osoba koju bi svatko poželio za sina, brata ili nešto treće. Bilo vama smiješno ili ne,... Više [+]