Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRONET
  • 20.10.2020. 13:00

U tijeku je nadogradnja Agronet sustava - uvodi se monitoring

Monitoring će tako u novom programskom razdoblju biti jedan od obveznih osnovnih elemenata provjere Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava (IAKS sustava), a koji je preduvjet za isplatu potpora.

Foto: Bigstock/ Minerva Studio
  • 903
  • 238
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralno razvoju obavještava kako je u tijeku nadogradnja Agronet sustava za novo programsko razdoblje.

Kako podsjećaju, nova zajednička poljoprivredna politika uvodi monitoring – sustav za nadzor i kontinuirano praćenje obavljanja poljoprivrednih djelatnosti i praksi na poljoprivrednim površinama. 

"Monitoring će tako u novom programskom razdoblju biti jedan od obveznih osnovnih elemenata provjere Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava (IAKS sustava), a koji je preduvjet za isplatu potpora“, pojašnjavaju. 

Korištenjem podataka iz programa Copernicus

Priprema za novo razdoblje zahtjeva sveobuhvatni IT razvoj sustava u svrhu kontinuiranog praćenja poljoprivredne aktivnosti i to korištenjem podataka iz satelita Sentinel u okviru programa Copernicus i drugih barem jednakovrijednih podataka (geotagiranih fotografija, podataka iz drugih satelita i dr.).

Monitoring 2020.: Što nam donosi sustav za nadzor poljoprivrednih površina?

Razvoj i nadogradnja sustava se odvija u nekoliko faza od kojih su pojedine faze već implementirane. Ovih dana nadograđen je i u fazi je daljnjeg razvoja sustav za nadzor i kontinuirano praćenje i drugih površina koje do sada nisu bile vidljive poljoprivrednicima u Agronetu.

„Navedeni podaci su u fazi razvoja i informativnog su karaktera te neće utjecati na pravo ostvarivanja potpora za 2020. godinu“, naglašavaju iz APPRRR-a. 


Tagovi

Agronet Monitoring Poljoprivredne površine Kontrola Praćenje Copernicus


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]