Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 10
  • 22.01.2022. 13:30

U javnom savjetovanju je Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Elvis Morina
  • 537
  • 69
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2. "Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020 je u javnom savjetovanju.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 10 milijuna kuna. Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50 tisuća eura po pojedinoj aktivnosti.

Ciljevi mjere su potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu - očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Inače, rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 1. do 31. ožujka ove godine dok je za drugi dio zahtjeva do 15. prosinca 2022.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 7. veljače ove godine, napominju iz Ministarstva. 


Tagovi

Javno savjetovanje Podmjera 10.2 Nacrt Natječaj Genetski izvori


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]