Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 04.05.2019. 11:25

Tolušić: Puno je upita, evo kada kreće isplata preostalog dijela poticaja

I ministar je dobio priličan broj upita pa se oglasio na svom profilu.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
  • 26.920
  • 1.495
  • 0

Pitanja kada će početi isplata druge rate izravnih plaćanja, stigla su i do ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji se danas oglasio na svom facebook profilu. 

"Dragi moji poljoprivrednici, primamo puno upita za isplatu preostalog dijela poticaja. Nema razloga za zabrinutost, sve će biti kako smo i najavljivali. Isplate kreću u drugoj polovici ovog mjeseca, najkasnije 20.05, a nadam se i koji dan ranije. Idu isplate poravnanja (cca 15%) za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno, pa poravnanja za stoku, kao i za ekološku proizvodnju. Lijep pozdrav i uživajte u vikendu", napisao je Tolušić. 

Podsjećamo, prema planu objavljenom još u veljači kada je i krenula isplata prve rate izravnih plaćanja, ministar je najavio da druga rata izravnih plaćanja započinje u travnju, a uključujući poravnanja završit će do 30. lipnja te će ukupno biti isplaćeno 870 milijuna kuna.

Kako je dodao tad, ove su godine podebljali proračun za potporu poljoprivrednicima, a svoje troškove administracije maksimalno srezali te će isplatiti ukupno 3,6 milijardi kuna.

Tolušić: Natječaji idu, potpore idu i oko toga ne trebate brinuti

Vezano uz natječaje, prema objavljenom Indikativnom planu u svibnju će biti objavljeni natječaji iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, 8.5.1. Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture i 8.6.3. Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda.


Tagovi

Izravna plaćanja Potpore Isplata Druga rata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]