Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 13.12.2021. 11:55

Stočari, još danas možete podnijeti zahtjev za potporu zbog covid mjera

Sektoru peradarstva određeno je 20 milijuna kuna, a za primarne poljoprivredne proizvođače u stočarstvu 171 milijun kuna.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.587
  • 107
  • 0

Danas, ponedjeljak, 13. prosinca, posljednji je dan za podnošenje zahtjeva peradara za potporu sektoru zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom covid-19 vrijednu 20 milijuna kuna te zahtjeva za potporu primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu vrijednu 171 milijun kuna, podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi u vrijednosti 14 milijuna kuna dodijelit će se subjektima koji posluju kao odobreni objekti za klanje peradi zbog nemogućnosti plasiranja mesa na tržište te povećanih troškova nastalih uslijed skladištenja odnosno smrzavanja većih količina mesa koje se naknadno plasiralo na tržište po nižim prodajnim cijenama, stoji u priopćenju.

Nadalje, potpora za gubitke zbog poteškoća u plasmanu jaja A klase u vrijednosti 6 milijuna kuna dodjeljuje se primarnim proizvođačima konzumnih jaja zbog nemogućnosti plasmana jaja A klase na tržište, pada cijene te većih količina jaja A klase koja su predana u preradu po nižim cijenama.

Vlada: Doneseni programi potpore stočarstvu vrijedni više od 190 milijuna kuna

Kako podsjećaju iz Ministarstva, paket pomoći stočarstvu ima za cilj odgovoriti na potrebe za saniranjem pretrpljenih gubitaka te osiguranja likvidnosti uzgajivača goveda, svinja, peradi i konja, kao i primarnih proizvođača u sektoru ovčarstva i kozarstva te im pomoći da očuvaju razinu primarne proizvodnje prije pojave koronavirusa.

Ukupna vrijednost Programa potpore iznosi 171 milijun kuna, od toga je za sektor govedarstva osigurano 88 milijuna kuna, za sektor svinjogojstva 65 milijuna kuna, za sektor ovčarstva i kozarstva 5 milijuna kuna, za sektor konjogojstva 3 milijuna kuna i sektor peradarstva 10 milijuna kuna.

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja. 

Upute za podnošenje Zahtjeva za potporu peradarstvu nalaze se ovdje, a sektoru stočarstva na ovom linku.


Tagovi

Potpore Sektor stočarstva Sektor peradarstva Covid mjere


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs