Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PRRRH
  • 14.04.2022. 08:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Ruralni razvoj: Uručena 33 ugovora vrijedna više od 65 milijuna kuna

Riječ je o ugovorima iz mjera 4, 5, 6 i 7 Programa ruralnog razvoja.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
  • 2.180
  • 192
  • 1

Nova 33 ugovora iz mjera 4, 5, 6 i 7 Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore više od 65 milijuna kuna, uručila je jučer korisnicima ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Kako su naveli iz Ministarstva, navedena potpora uključuje 12 ulaganja koja se odnose na restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a riječ je o različitim sektorskim ulaganjima u području maslinarstva i vinogradarstva, putem nabave mehanizacije i povećanja proizvodnih kapaciteta. Vrijednost ovih ugovora je viša od 5,8 milijuna kuna.

Pet ugovora o potporama odnose se na ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, pri čemu ukupna vrijednost odobrene potpore iznosi 3,7 milijuna kuna. Kroz mjeru sedam je potpisano devet ugovora čija potpora iznosi 51 milijun kuna, a ulaganja se odnose na rekonstrukciju i opremanje dječjih vrtića, sportskih građevina, centra za kulturu i vatrogasnih domova. Dodijeljeni su i ugovori za obnovu poljoprivrednih potencijala uništenih u potresu koji iznose 3,8 milijuna kuna za sedam korisnika s područja Sisačko-moslavačke županije.

"Posebno mi je drago uputiti korisnicima ovako vrijednu potporu za ugovore iz četiri različite mjere Programa ruralnog razvoja, čija isplaćenost iznosi 85 posto", rekla je ministrica navodeći da su na kraju prvog tromjesečja 2022. ugovorili gotovo 19,9 milijardi kuna, a korisnicima Programa kroz različite mjere isplaćeno je više od 16 milijardi kuna.

U istom tromjesečju objavljeno je šest natječaja iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti 583 milijuna kuna. "Ovom prilikom želim naglasiti kako ćemo nastaviti pružati što je moguće snažniju podršku našim poljoprivrednicima te osiguravati sredstva za popratiti vrijedne investicije naših poljoprivrednika“, naglasila je te dodala kako do kraja 2027. godine na raspolaganju imamo 5 milijardi eura i da vjeruje kako će ih hrvatski poljoprivrednici, ulažući u nove projekte, znati iskoristiti.

Krenulo izdavanje prvih ugovora za tip operacije 6.3.1

Prema podacima Ministarstva, dosad je kroz Mjeru 7 za infrastrukturne projekte na području cijele Hrvatske isplaćeno dvije milijarde kuna za gotovo tisuću korisnika, pri čemu je milijarda kuna uložena u 200 vrtića diljem Hrvatske. Od potresa do sada je, ne uključujući ove ugovore, putem investicijskih mjera Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 73 milijuna kuna odnosno ukupno 500 milijuna kuna potpora, uz 18 milijuna kuna potpore za 82 projekta obnove poljoprivrednih potencijala uništenih u potresu te mnoge zahtjeve u obradi.

Također, za više od trideset tisuću korisnika u Hrvatskoj isplaćeno je više od 900 milijuna kuna putem COVID mjera pomoći, zaključuju u priopćenju. 

Izdana su 33 nova ugovora iz mjera 4,5,6 i 7 Programa ruralnog razvoja, u vrijednosti odobrene potpore veće od 65...

Objavljuje Marija VučkovićSrijeda, 13. travnja 2022.

Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Marija Vučković PRRRH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pužići pojeli trećinu blitve
Ne slute da će za koji dan minus
Nisam ih spašavala

Vrtni haiku, 18.1.2023.