Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugovori o financiranju
  • 11.04.2022. 15:50

Krenulo izdavanje prvih ugovora za tip operacije 6.3.1

Vrijednost ulaganja prvih 28 ugovora iznosi 3,3 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 4.950
  • 368
  • 1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon provedbe administrativnih kontrola, danas je započela s izdavanjem i slanjem prvih ugovora o financiranju korisnicima koji su se javili na 4. Natječaj za tip operacije 6.3.1 – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, vrijednost ulaganja prvih 28 ugovora iznosi 3,3 milijuna kuna, ponajprije su usmjerena na razvoj poljoprivrednih gospodarstava i povećanje proizvodnje, a intenzitet javne potpore iznosi 100 posto putem Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).

Korisnici ove operacije su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika i to samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti kojima je poljoprivreda pretežita djelatnost upisana u obrtnom registru, trgovačka društva kojima je poljoprivreda glavna djelatnost upisana u Registru poslovnih subjekata koji se vodi pri Državnom zavodu za statistiku (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) te zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 eura, koja moraju biti u rangu mikro ili malog poduzeća na način i pod uvjetima kako je to propisano Prilogom I Uredbe (EU) br. 702/2014.

Objavljene su inicijalne rang liste za tipove operacija 6.3.1 i 6.1.1

"Do sada je putem operacije 6.3.1 putem tri natječaja za 6.422 korisnika ugovoreno 717,4 milijuna kuna i isplaćeno 661,3 mil. kn", napomenuli su iz Ministarstva.


Tagovi

Tip operacije 6.3.1 Izdavanje ugovora APPRRR Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]