Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 15.11.2021. 08:45

Produženi rokovi za popunjavanje zahtjeva za tipove operacija 6.3.1 i 6.1.1

Radi se o prvim izmjenama koje je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Foto: Bigstock/budabar
  • 3.793
  • 279
  • 0

Objavljene su prve izmjene natječaja za tip operacije 6.3.1 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" i 6.1.1 "Potpora mladim poljoprivrednicima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., obavijestili su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Izmjenama se produžuje rok za popunjavanje zahtjeva za potporu koji će se moći popunjavati i podnositi u Agronetu od 3. prosinca 2021. godine od 12:00 sati do 17. siječnja 2022. godine do 12:00 sati.

Podsjetimo, za tip operacije 6.3.1 prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 eura, a visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Kod tipa operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a svrha Natječaja je, kako navode, dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja.

Više o izmjenama možete pogledati ovdje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 152.563.412 kuna, a intenzitet javne potpore je 100 posto iz Instrumenta Europske unije za oporavak (euri).


Tagovi

APPRRR Tip operacije 6.3.1 Tip operacije 6.1.1 Produžen rok


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...