Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 13.10.2021. 08:10

Objavljeni natječaji za tip operacija 6.3.1. i 6.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja iz mjere 6 Pograma ruralnog razvoja.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 7.823
  • 423
  • 0

Dva natječaja iz mjere 6 Programa ruralnog razvoja, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Riječ je o natječaju za provedbu Podmjere 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" – provedba tipa operacije 6.3.1 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" i za provedbu Podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima" – provedba tipa operacije 6.1.1 "Potpora mladim poljoprivrednicima".  

Kako pojašnjavaju, za tip operacije 6.3.1 prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 EUR, a visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000 EUR u protuvrijednosti u kunama.

"Svrha je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na tom području", stoji u objavi.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 112.500.000 HRK, a intenzitet je 100 posto iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Vezano za tip operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000 EUR u protuvrijednosti u kunama, a svrha Natječaja je, kako navode, dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 152.563.412 HRK, a intenzitet javne potpore je 100 posto iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).

Detaljnije pogledajte ovdje.

Zahtjev za potporu, kao i za prethodni natječaj, može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.

Radionice za potencijalne korisnike

Za sve potencijalne korisnike organizirane su radionice s tim da će se prve dvije održati 18. listopada u kino dvorani Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb u dva termina, jutarnjiod  9 do 11 sati te poslijepodnevni od 13 do 15 sati.

Kroz operaciju 6.3.1. više se ne može kupiti rabljeni traktor - evo i zašto

Prijave za:

  • jutarnji termin (9-11 sati) se zaprimaju ovdje,
  • poslijepodnevni(13-15 sati) ovdje.

Radionice će se održati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, što uključuje obvezno predočavanje Covid potvrde, navode iz APPRRR-a. 


Tagovi

PRRRH Ruralni razvoj Natječaj APPRRR Mjera 6 Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!