Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istraga projekata
  • 01.08.2016. 17:40

Prljava igra 10 tvrtki - tko je ukrao Mjeru 4?

10 projekata iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja ostat će bez ukupno 316 milijuna kuna EU potpora jer je utvrđeno da se kod njih radi o umjetno stvorenim uvjetima s namjerom ostvarenja većih iznosa potpore.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
  • 9.824
  • 522
  • 0

10 projekata iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja ostat će bez ukupno 316 milijuna kuna EU potpora jer je utvrđeno da se kod njih radi o umjetno stvorenim uvjetima s namjerom ostvarenja većih iznosa potpore, izvijestili su danas ispred Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) ministar poljoprivrede Davor Romić i vršitelj dužnosti ravnatelja APPRRR Ivan Macanić.

Tko je ukrao Mjeru 4?

Riječ je o osam projekata iz podmjere 4.1.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" i dva projekta iz podmjere 4.2.1. "Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda".

Umjetno stvaranje uvjeta na hrvatski način

"Agencija će izdati odluku o odbijanju potpora za te projekte zbog utvrđene sumnje na umjetno stvorene uvjete s namjerom ostvarenja većeg broja bodova, odnosno većih financijskih iznosa potpore", izjavio je Macanić.

10 projekata za ruralni razvoj bez EU potpora

Korisnici čiji projekti će biti odbijeni, još uvijek o tome nisu obaviješteni. Obavijesti će im, kako je naveo Macanić, biti poslane najkasnije do sredine idućega tjedna.

Pade ruralni razvoj kao zrela kruška?

Tvrtke kod kojih je utvrđena sumnja na umjetno stvorene uvjete, imat će pravo na prigovor Povjerenstvu koje će donijeti konačne odluke o tvrtkama.

"Svima onima koji su radili sukladno pravilima, novci iz EU fondova biti će isplaćeni i dobit će sredstva za koja su se natjecali" kazao je Romić napominjući kako svaki isplaćeni račun podliježe određenim kontrolama. Za 941 projekt bit će izdane privremene odluke o dodjeli sredstava.

Foto: Borna Filic/PIXSELL


Tagovi

Davor Romić Ivan Macanić APPRRR Mjera 4


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!