Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik
  • 09.07.2020. 12:00

Primarni poljoprivredni proizvođači, očitujte se ili ostajete bez potpore

Produžen je rok primarnim poljoprivrednim proizvođačima za prihvaćanje Odluka u AGRONET-u iz programa potpore, navode iz Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a.

Foto: Vedran Stapić
  • 11.236
  • 715
  • 0

Primarni poljoprivredni proizvođači kojima je odobrena potpora, ipak bi mogli ostati bez nje, ne očituju li se do 20. srpnja prihvaćaju li obveze koje idu s isplatom. 

Naime, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavijestila je da je 3. srpnja 2020. godine objavljen Pravilnik o izmjenama pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

S obzirom na to da se značajan broj korisnika u prethodnom roku nije očitovao, izmjenom Pravilnika otvoren je dodatni rok za prihvaćanje Odluka na AGRONET-u.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje

"Korisnike koji se još nisu očitovali, a kojima su objavljene Odluke za svaku Mjeru/Podmjeru na AGRONET-u za koju imaju uvjete, pozivamo da se od 10. do 20. srpnja 2020. putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima. Isto tako pozivamo proizvođače sjemena, loznih cijepova i voćnih sadnica da se putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima za  Mjeru 4. Potpora za proizvodnju poljoprivrednog reprodukcijskog materijala u navedenom roku“, navode iz APPRRR-a.

Korisnici koji su u prvotnom roku prihvatili prava i obaveze, nisu navedeni u ovoj Odluci i ne trebaju se očitovati s obzirom na to da su se već očitovali.

Popis korisnika koji imaju uvjete za ostvarivanje prava na Potporu primarnim poljoprivrednim proizvođačima možete pronaći na linku

U slučaju da korisnik ne prihvati navedena prava i obveze odnosno ne očituje se do 20. srpnja 2020., smatra se da isti nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te mu potpora neće biti isplaćena.

Također, napominju da daljnjeg produživanja roka za prihvaćanje Odluka neće biti.

Primarni poljoprivredni proizvođači, ažuriran je popis korisnika potpore

Kako je podsjetilo Ministarstvo poljoprivrede, programom potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, vrijednim 53 milijuna kuna, cilj je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena, kao i proizvodnje biljnog reprodukcijskog materijala te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, a zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik APPRRR Biljna proizvodnja Stočarstvo AGRONET


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]