Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 30.12.2021. 11:00

Preko 11 milijuna kuna na računima proizvođača šećerne repe i malih mljekara

Isplaćeno je 3,9 milijuna kuna proizvođačima šećerne repe i 7,16 milijuna kuna za male mljekare, javlja APPRRR.

Foto: Aleksandar Radetić
  • 553
  • 122
  • 2

Više od 11 milijuna kuna potpore proizvođačima šećerne repe i malim mljekarama jučer je isplatila Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.

Kako navode, radi se o potpori malim mljekarama za sufinanciranje troškova sabiranja mlijeka proizvedenog u Republici Hrvatskoj čijom dodjelom se želi zadržati postojeća razina otkupa, proizvodnje i prerade kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te omogućiti nastavak rada malih mljekara, a samim time i očuvati proizvodnja mlijeka na malim gospodarstvima. Za ovu potporu isplaćeno je 3,9 milijuna kuna za 21 korisnika.

Pravo na potporu za šećernu repu ostvarili su proizvođači šećerne repe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika i ostvarili su pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu, pojašnjavaju iz APPRRR-a dodavši da je za takva 376 korisnika isplaćeno ukupno 7,16 milijuna kuna.

Isplaćeno gotovo 100 milijuna kuna potpora stočarima - najviše za tovnu junad

Jučer su također isplaćene potpore proizvođačima tovnih svinja, uzgajivačima tovne junadi i primarnim proizvođačima mlijeka u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna. 

Riječ je o mjerama zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19, a najviši iznos je isplaćen tovljačima junadi. 


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Potpore APPRRR Isplata Šećerna repa Male mljekare


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proizvodnja i prodaja ukrasnog bilja OPG Rešetar, Laduč kraj Zaprešića. Sadnice šimšira lat. Buxus sempervirens oblikovane šišanjem u tzv. "TOPIARY" forme: kugla, stožac, spirala, piramida, kugle na katove, kugla na štapu. Više info o našoj... Više [+]