Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 25.12.2019. 09:00

OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 8,3 milijuna kuna

Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata i predložilo ministrici donošenje Dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Depositphotos/paulgrecaud
  • 2.273
  • 168
  • 0

OPG-ima s potpomognutih područja osigurano je dodatnih 8,3 milijuna kuna. 

"Radi velikog interesa prijavitelja na Natječaj za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina izvještavamo da je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kojima je povećana ukupna vrijednost Natječaja i to sa 7,5 milijuna kuna za 8,3 milijuna kuna, a što ukupno iznosi 15,8 milijuna kuna", objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako objašnjavaju, povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata, u skladu s odredbama Natječaja i predložilo ministrici poljoprivrede donošenje Dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Dopuna Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava sadrži popis obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, razvojnu skupinu kojoj pripadaju te mjesto.

Malim OPG-ima na potpomognutim područjima dodijeljeno 7,4 milijuna kuna

"S obzirom na veliki odaziv na ovaj Natječaj, ovime možemo obavijestiti da će Ministarstvo poljoprivrede i u sljedećoj, 2020. godini objaviti natječaj kojim će sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske dati potporu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za održiv razvoj, povećanje obujma proizvodnje, modernizaciju i unaprjeđenje poslovanja te očuvanje radnih mjesta kao i stvaranje novih radnih mjesta na ruralnim područjima", zaključuju iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpomognuta područja OPG Natječaj Nacionalne manjine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]