• Ministarstvo poljoprivede
  • 03.09.2021. 11:30

OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 10 milijuna kuna

Za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina osigurana je dodatna potpora.

Foto: Maja Celing-Celić (ilustracija)
  • 1.512
  • 236
  • 0

Za OPG-ove s potpomognutih područja osigurano je dodatnih 10 milijuna kuna, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako pojašnjavaju, radi velikog interesa prijavitelja na Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, povećali su ukupnu vrijednost Natječaja s 20 na 30 milijuna kuna, što će rezultirati ugovaranjem potpore za dodatnih 166 korisnika. 

Navedenim sredstvima pomažu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj te u uključenju članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanju dodatnih prihoda.

Malim OPG-ovima s potpomognutih područja dodijeljeno 20 milijuna kuna

"Ovim sredstvima Ministarstvo pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socioekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina", stoji u priopćenju. 


Tagovi

Financiranje OPG-ovi Potpomognuta područja Nacionalne manjine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).