Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalne manjine
  • 16.07.2021. 13:30

Malim OPG-ovima s potpomognutih područja dodijeljeno 20 milijuna kuna

Na ovaj način pomaže se malim OPG-ovima na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.889
  • 368
  • 0

Malim poljoprivrednim gospodarstvima, njima 332, na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina dodijeljeno je 19.911.548,13 kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

U okviru nacionalnih mjera, podsjećaju, raspisan je Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Na ovaj način, ističu, pomaže se malim OPG-ovima s ovih područja u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda.

"Provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“, pojašnjavaju iz resornog ministarstva.

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima iz točke III Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava dostavit će se putem preporučene pošte na adresu sjedišta OPG-a/SOPG-a.

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Nacionalne manjine Mali OPG-ovi Ruralni razvoj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰