Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 18.06.2022. 09:00

Objavljen natječaj za tip operacije 5.2.1 - na raspolaganju 20 milijuna kuna

Natječaj iz mjere 5 namijenjen je obnovi poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama.

Foto: Depositphotos/dkVideo4k.gmail.com
  • 2.189
  • 171
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je petnaesti Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala" iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 20 milijuna kuna, a visina javne potpore iznosi 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Na što paziti kako bi potpora za tip operacije 5.2.1 bila isplaćena

Tko su korisnici?

Kako stoji u objavi APPRRR-a, prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama osim potresa i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

"Na ovom natječaju ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine", napominju iz Agencije.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 24. lipnja od 12:00 sati do 29. srpnja 2022. godine do 12:00 sati.


Tagovi

Tip operacije 5.2.1 Natječaj Poljoprivredno zemljište Proizvodni potencijal Obnova


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.